GÜNDEM / 28 Ağustos 2019 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 28 Ağustos 2019

GÜNDEM / 28 Ağustos 2019

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu takdim edecek Kolombiya Büyükelçisi Julio Anibal Riano Velandia, ABD Büyükelçisi David Michael Satterfield ve Fas Büyükelçisi Muhammed Ali Lazreq'i ayrı ayrı kabul edecek.

28.08.2019 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu takdim edecek Kolombiya Büyükelçisi Julio Anibal Riano Velandia, ABD Büyükelçisi David Michael Satterfield ve Fas Büyükelçisi Muhammed Ali Lazreq'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/13.45/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakan Abdulhamit Gül, KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Ersin Tatar tarafından kabul edilecek, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile görüşecek ve basın açıklaması yapacak.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasındaki "Atık Sularda Uyuşturucu Madde Analizi İşbirliği Protokolü"nün imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Irak'ta Başbakan Adil Abdulmehdi tarafından kabul edilecek, Petrol Bakanı Samir el-Gadban ve Elektrik Bakanı Luey el-Hatib ile görüşecek.

(Irak) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, ağustos ayı ekonomik güven endeksi ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

4- Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ekipleri kırtasiye denetimi ve konuyla ilgili bilgilendirme yapacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından kabul edilecek.

Çavuşoğlu, Belaruslu mevkidaşı Vladimir Makei ile bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Bakan Çavuşoğlu, Estonya Başbakanı Jüri Ratas tarafından kabul edilecek, Estonyalı mevkidaşı Urmas Reinsalu ile görüşecek ve ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.

(Minsk/Tallin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının içerecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'ne dair kararını açıklaması bekleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığın "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında desteklediği, Fatih Belediyesinin organize ettiği mobil havuzlarda yaz spor okullarına katılan öğrencileri ziyaret edecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye, Polonya, Macaristan ve Slovakya'nın ortaklaşa düzenlediği 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası sürüyor.

Türk Milli Takımı, Ankara Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı A Grubu'ndaki altıncı gün maçında Fransa ile karşı karşıya gelecek. Gruptaki diğer maçta Sırbistan ile Yunanistan karşılaşacak.

(Ankara/19.30/17.00) (Fotoğraflı)

3- Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Yunanistan temsilcisi AEK ile 29 Ağustos Perşembe günü oynayacakları rövanş maçı öncesi Medical Park Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Bordo-mavili takım son çalışmasını aynı statta yapacak.

(Trabzon/17.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dünya Judo Şampiyonası Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam ediyor.

5- Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası İspanya'nın başkenti Madrid'de sürüyor.

6- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda rövanş heyecanı 3 maçla tamamlanacak ve gruplara kalan ekipler belli olacak.

7- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. tur heyecanı 10 maçla başlayacak.

ÖZEL HABERLER

1- "Rekor" etkinliğinde 1 milyon kişiyle 11 milyon fidan dikilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

"11 Kasım saat 11.11'de yapacağımız etkinlikte yaklaşık 1 milyon vatandaşın fidan dikimine katılımını bekliyoruz"

"Toplumumuzun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 81 ilimizde, 2023 farklı lokasyonda aynı anda vereceğimiz startla 3 saatlik bir zaman diliminde 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız"

" İzmir'in Karabağlar-Tırazlı ve Muğla'nın Dalaman bölgesinde yanan ormanlık alanlar başta olmak üzere bu yıl orman yangınları neticesinde zarar gören alanların ağaçlandırılması çalışmalarında ilk fidanlar dikilecek"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)

2- Yabancıların Gözüyle Türkiye - "Hepimizin gönlünde Türkiye'de yaşamak vardı"

Otuz yıldır üniversite eğitimi için geldiği Türkiye'de yaşayan Prof. Dr. Rahman Ademi:

"Hepimizin gönlünde Türkiye'de yaşamak vardı. Aslında insanlar arasında Türkiye ve Türkçe sevgisi inanılmaz boyuttaydı"

"Türkiye hem devlet olarak hem de halk olarak bir beklenti olmaksızın, tüm insanlara yardım ve dostluk elini uzatıyor"

"Türkiye'nin sadece biz Rumeliler için değil, dünya Müslümanlarının çoğu için de inanılmaz değerde olduğunu 2016 yılındaki darbe teşebbüsünde bir kez daha anladım"

"Yurt dışında bilimsel faaliyet yapan kıymetli insanlarımızı ülkemizde çalışma yapmaları için tüm imkanları kullanmalıyız"

(Ayşe Büşra Erkeç/İstanbul)

3- Yüksekovalı gençler devlet kursuyla üniversiteli oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kaymakamlığın Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle başlattığı yetiştirme ve destekleme kursları, özel eğitim kurslarına gitme imkanı olmayan gençlerin üniversite hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sunuyor

Kurslarla gençlerin iyi bir hazırlık dönemi geçirmelerini sağlayan Kaymakamlık, bu yıl 200 öğrencinin çeşitli bölümlere yerleşmesine yardımcı oldu

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı:

"Devletimiz kursa kaynak, doküman, yemek hizmeti ve ulaşım desteği sağladı. Öğrencilerimiz, devletin sağladığı bu imkanların karşılığını sınavlarda başarılı olarak verdi"

(Ulaş Güven/Hakkari)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 28 Ağustos 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor
    16:19 Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti. Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu. Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi. Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.' dedi. Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, 'Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.' diye konuştu.

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi
    16:16 Kapaklı'da trafik uygulaması: 1471 araç kontrol edildi, 138 sürücüye ceza kesildi

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik uygulamasında 1471 araç kontrol edildi ve 138 araç sürücüsüne toplamda 525 bin 257 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca kasksız motosiklet sürücülerine kasklarını tedarik etmeden trafiğe çıkış izni verilmedi. Öte yandan Kapaklı ilçesinde bir evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve zanlı gözaltına alındı. Ergene ilçesinde ise bir iş yerinde 2 bin 200 makaron ve tütün ele geçirildi, iş yeri sahibi hakkında işlem yapıldı.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu
    16:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Valilik binası önünde Vali Tuncay Akkoyun tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hazır bulundu.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı
    16:14 İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette çıkan yangın, 2 saat süren müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterilirken, içeride bulunan çalışanlar zamanında tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yangın sonucunda market küle dönerken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekiplerin sahada çalışmaları devam ediyor.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.


Advertisement