Gündem / 28 Nisan 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 28 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Önder İmam Hatip Gençlik buluşmasına katılacak.

28.04.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Önder İmam Hatip Gençlik buluşmasına katılacak.

Erdoğan, Green Park Otel'de, Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi kapanış oturumu ve gala yemeğine iştirak edecek.

(İstanbul/14.00/20.00)

2- Başbakan Davutoğlu Katar'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile ayrı ayrı görüşecek.

Katar Emiri Şeyh Tamim'in onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak Davutoğlu, Türkiye-Katar İş Konseyi Toplantısı'na iştirak edecek.

Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Unsur Komutanlığını ziyaret edecek, Katar Üniversitesinde, "Türkiye-Katar İşbirliği, Bölgesel Meydan Okumalar, Daha Geniş Ufuklar" konulu konuşma yapacak, ardından Ankara'ya dönecek.

(Doha) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/14.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumu yapılıyor.

(09.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilecek Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- TBMM'den

Anayasa Komisyonunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

KİT Komisyonu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ile Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün 2013-2014 yılı hesaplarını ele alacak.

Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(11.00/10.00/10.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

EKONOMİ

1- 11.Türk-Arap Ekonomi Forumu

Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Numan Kurtulmuş, Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek foruma iştirak edecekler.

(İstanbul/09.30/17.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2. Mersin Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ziyaretlerde bulunacak, açılış törenlerine, "Hayvancılığın Kalkınmasında Model İl Burdur" toplantısına, "2.Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri, Yem Fuarı" açılışı ile "11.Damızlık İnek Yarışması" ödül törenine iştirak edecek.

(Burdur/11.00-16.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistikleri ile şubat ayı konut fiyat endeksini duyuracak.

(Ankara/14.30)

6- TÜİK, nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi ile 2015 yılı ölüm istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Hatay/14.00/17.30/18.15) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 5. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, Çin Başbakan Yardımcısı Vang Yang ile bir araya gelecek.

(Pekin) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Irak'ta temaslarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsünce düzenlenen ekonomi forumunda, "Türkiye'nin Reform Tecrübesi" başlıklı sunum yapacak.

(Erbil) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı – Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Şişli Belediyesince düzenlenen "Kahve ve Caz Festivali" başlıyor.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

2- Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince düzenlenen Babıali Sohbetleri'nde "Ortadoğu'da Yaşanan Acıların Edebiyata Yankısı" ele alınacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- TRT 1 ekranında cuma akşamı gösterime girecek "Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin galası yapılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Viyolonsel virtüözü Mischa Maisky, CRR'de konser verecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

SPOR

1- 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sürüyor.

Turun beşinci gününde 189,3 kilometrelik Alanya-Kemer etabı geçilecek.

(Antalya/10.15) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Open uluslararası erkekler tenis turnuvası Garanti Koza Arena'da sürüyor.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 26. haftasında ertelenen Trabzon spor Medical Park- Fenerbahçe maçı Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacak.

(Trabzon/17.30) (Fotoğraflı)

4- UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçlarında Shakhtar Donetsk-Sevilla, Villarreal- Liverpool karşı karşıya gelecek.

(Lviv/Villarreal/22.05) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçlarında Abdullah Gül Üniversitesi-Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyespor-Hatay Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak.

(Kayseri/Mersin/19.00) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig Final Etabı ikinci devre maçları Ankara'da başlayacak.

TVF Başkent Voleybol Salonu'ndaki maçlarda Eczacıbaşı VitrA-VakıfBank, Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00/19.30) (Fotoğraflı)

7- Erkekler Hentbol Süper Lig'de normal sezon, 26. hafta müsabakalarıyla sona erecek. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1-Milletvekillerine etik kurallar geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün:

"Eczacı bir milletvekili, eczacılığını yapabilecek ama 'şehrinizin tek seçilmiş milletvekili, şifa eczanesinin sahibi bilmem kim' gibi afiş ya da pankart asamayacak"

"Milletvekilinin mal beyanında, gayrimenkulu ve arabasının dışında, varsa yaptığı müteahhitlik işini ya da ortaklığını da beyan etmesi gerekecek"

"Milletvekiline bu kurallara uymadığı zaman uyarma cezası verilebilecek, buna da uymazsa milletvekilliğinin düşürülmesine kadar gidilebilecek"

"Teklif, siyasetçinin itibar kazanması için aslında bir fırsat, siyasetçiyi güçlendirecektir. Abdestimizden eminsek bunlardan niye çekinelim?"

"Milletvekili teklifteki ilkeleri benimseyerek aslında bütün kamuya, bürokratlara mesaj verecek, örnek olacak"

(Coşkun Ergül/TBMM)

2- Yeşil sahaların hukukçu golcüsü

PTT 1. Lig'in gelecek vaat eden futbolcularından Mehmet Umut Nayir, bir yandan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken diğer yandan da yeşil sahalarda fileleri havalandırıyor

Nayir:

"Çoğu insan ya okula ağırlık verip sporu bırakıyor ya da spora ağırlık verip okulunu okuyamıyor. O nedenle örnek teşkil ettiğim için mutluyum"

"Hem futbolu hem üniversiteyi bir arada yürütmek istiyorum. Herhangi birinden vazgeçme gibi bir durumum yok"

"Futbol hayatım bittikten sonra okulumun da verdiği avantajla avukatlık deneyimlerimi Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA, UEFA gibi çeşitli spor alanlarında kullanmak istiyorum"

(Volkan Kaşik/Malatya)

3- Bu koroda fırıncı da ev hanımı da kaportacı da var

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde bakkal, fırıncı, kaportacı gibi ilçe esnafından ve farklı meslek grupları ile ev hanımlarından koro oluşturuldu

Gümüşhacıköy Müzik ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Bayram Aksoy: "Birlikte yaklaşık 5 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak koroya bayan sesi almaya karar verdik. Eşlerimizi getirmeye karar verdik. Evde hep mutfakta söylüyorlardı, şimdi sahnede söylüyorlar, üstelik sesleri burada daha güzel çıkıyor"

(Murat Demirci/Amasya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement