Gündem / 29 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 29 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'i kabul edecek.

29.08.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'i kabul edecek.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ile ayrı ayrı görüşecek, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile bir araya gelecek.

(Ankara/13.00/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, bu yılın ağustos ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi ile bu yılın haziran ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haziran ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, bakanlık konutunda ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/09.30/10.00/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile Avrupa Birliği Bakanlığında görüşecek.

(Ankara/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4 - Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kumbaracı50 tiyatrosunun, "Yalınayak Müzikhol" oyunu, UNİQ Açıkhava Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

(İstanbul/21.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Rusya ile 31 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Regnum Carya Golf&Spa Resort'ta basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Antalya/19.00)

ÖZEL HABER

1- "Fırat Kalkanı" harekatına AFAD desteği

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden:

"Hem Türkiye tarafında hem de Suriye tarafında yapılan yardımları koordine ediyoruz"

"Bölgeye bir sahra hastanesiyle yine bin kişilik çadır kuruldu, yani AFAD tarafından insani olarak yapılması gereken ne varsa en üst düzeyde yapıyoruz"

(İrfan Aydoğdu/Gaziantep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ev almak isteyene "sandık" geliyor

Konut edindirmede alternatif model arayışına giren Türk bankacılık sektörü, özellikle alt gelir grubuna hitap eden Almanya'nın "Yapı Tasarrufları Sandığı" modelini gündemine aldı

Konut sahibi olmak isteyene faiz, vade ve vergi gibi çeşitli avantajlar sunan modele ilişkin çalışmalar, ilgili bakanlıklar, BDDK ve TBB bünyesinde devam ediyor

DZ Bank Türkiye Baş Temsilcisi Pınar Ersoy:

"Yapı Tasarrufları Sandığı, dar gelirli vatandaşlara öz kaynak sağlama amacıyla kurgulanmış. Bu bir anlamda sosyal devlet politikası"

"Riskli ortamlarda da yapı tasarruf sandıkları korumacı bir sistem olduğu için vatandaşın zarar etme ihtimali yok"

"Paranız birikirken, sistem de size piyasanın altında bir mevduat faizi sunuyor. Size krediyi uygun maliyetli verdiği için mevduat faizini piyasanın altında tutuyor"

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

3- FETÖ'nün tehdit ve şantaj arşivi iddianamede

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, örgütün kendisine yönelebilecek tehditleri bertaraf etme ile amaç ve hedeflerine ulaşmak için izlediği yollar hakkında da bilgiler içeriyor

FETÖ'nün istihbarat birimlerine sızarak, öncelikle kendilerine gelebilecek her türlü operasyonu önceden haber alma, önleme ve karşı operasyon başlatma imkanına sahip olduğuna işaret edilen iddianamede, örgütün böylece sadece savunma değil, saldırı imkanına da eriştiği vurgulandı

İddianamede, örgütün bu sayede gerek kendi hasımları ve gerekse hedef siyasiler, gazeteciler, mafya babaları, bürokratlar, akademisyenler, askerler ve diğer önemli meslek mensuplarının açıklarını içeren, şantaj malzemesi olarak kullanılabilecek her türlü görsel ve işitsel bant kayıtlarına sahip olduğu belirtildi

(Soner Kılınç/Uşak)

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement