Gündem / 29 Ekim 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 29 Ekim 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhuriyet'imiz 95 yaşındaTürkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek.

29.10.2018 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhuriyet'imiz 95 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikatı kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Havalimanının Açılış Töreni'ne katılacak ve havalimanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu verecek. Programlara TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katılacak.

(Ankara/10.30/12.00/İstanbul/16.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanından Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e hareket edecek.

(Ankara/23.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek resmi törenlere katılacak.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye Vakfının açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/12.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından gelişmeler ve olayın dünyadaki yansımaları izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta Beşiktaş- Çaykur Rizespor, Akhisarspor-Göztepe maçlarıyla sona erecek.

(İstanbul/Manisa/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- "Dörtlü Zirve Türkiye'nin diplomatik zaferidir"

Uzmanlar, "Dörtlü Suriye Zirvesi"nde Rusya, Fransa ve Almanya'ya ortak bir bildiri imzalatan Türkiyenin diplomatik bir zafer kazandığını belirterek, Suriye'de hem anayasal bir sürecin başlatıldığını hem de Fırat'ın doğusunda bir terör oluşumuna karşı uluslararası destek elde edildiğini kaydetti

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın:

"Turkiye'nin Rusya ile varılan mutabakata, Fransa ve Almanya gibi iki önemli ülkeyi katması büyük bir diplomatik başarıdır. Zirvede, Suriye'de anayasal sürecin başlatılması kararı alması ve dört tarafın normalleşme sürecinde askeri güç yerine siyasal geçişi öngörmesi de son derece önemli"

"Türkiye, zirvede Fırat'ın doğusuna da dikkat çekmiştir. Burada mesaj doğrudan ABD'ye verildi. Başkan Erdoğan'ın cuma günü Fırat'ın doğusu ile ilgili yaptığı operasyon açıklaması Türkiye'nin son sözüydü. Türkiye, ABD'ye, 'Afrin'e nasıl girdiysek Münbiç'e öyle de gireriz' mesajı verdi"

Prof. Dr. Sencer İmer:

"Zirvede Fransa ve Almanya'dan her hangi bir itirazın olmaması Türkiye'nin, Fırat'ın doğusu ile ilgili politikalarının liderler tarafından kabul edildiği anlamı taşıyor. Dolayısıyla ABD'nin bölgede bir politika değişikliğine gitme zarureti de doğmuş olacak. Bu oldukça önemli bir gelişme"

"Türkiye, Rusya ve İran arasında Astana'da başlayan Soçi'de devam eden işbirliği sürecinin Fransa ve Almanya'nın da iştiraki ile daha geniş bir platforma oturduğunu görüyoruz"

"Suriye'nin tekrar normal haline dönmesi dünya barışı açısından çok büyük önem taşıyor. Özellikle gerginliğin tırmandırıldığı bu ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna işaret etmesi oldukça önemli"

(Gülsüm İncekaya/İstanbul)

2- Büyütülen alabalık ithal somona rakip oldu

Tarım ve Orman Bakanlığının üretim destekleriyle 3 kilogram ağırlığa ulaştırılan alabalık, yurt içi ve dışında gördüğü ilgiyle ithal somona rakip oldu

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Merzeci:

"Alabalık, deniz tesislerinde büyütülerek Japonya, Rusya ve Vietnam gibi ülkelere ihraç edilebilir hale geldi"

"Türkiye'ye, bu sayede somonun büyük üreticileri Norveç ve Şili'ye rakip olma şansı doğdu"

(Deniz Çiçek/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 29 Ekim 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement