GÜNDEM / 29 Ocak 2020 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 29 Ocak 2020

GÜNDEM / 29 Ocak 2020

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

29.01.2020 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Elazığ/Malatya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitimde Yeni Akımlar Sempozyumu ve Milletvekilleri, Hayırseverler, İş İnsanları ile Buluşma Programı'na iştirak edecek.

(Antalya/10.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den

Genel Kurulda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklif görüşülecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, ürün güvenliğine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi ele alınacak.

İçişleri Komisyonunda, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00/11.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikası Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Sakarya/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dünya Gümrük Günü Etkinliği ve Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TÜLOMSAŞ'ı, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Uraysim Raylı Sistemler Test Merkezini ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını ziyaret edecek.

(Eskişehir/11.45-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Ankara Sanayi Odasının Ocak Ayı Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayı Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump'ın, sözde Orta Doğu barış planını açıklamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Tel Aviv/Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Pekin/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Libya'daki krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası Top 16 turu 4. hafta maçlarında E Grubu'nda Darüşşafaka Tekfen, Sırbistan temsilcisi Partizan NIS ile deplasmanda karşılaşacak. G Grubu'nda ise Galatasaray Doğa Sigorta, Rusya'nın UNICS Kazan takımını konuk edecek.

(Belgrad/22.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 13. haftasında A Grubu'nda Türk Telekom, Polonya temsilcisi Polski Cukier'i konuk edecek. C Grubu'nda ise Gaziantep Basketbol, Rusya'nın Nizhny Novgorod takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00/Nizhny Novgorod/19.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur 5. hafta maçlarında L Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Rusya'nın Enisey, Bahçeşehir Koleji ise Hollanda'nın ZZ Leiden takımına konuk olacak.

(Krasnoyarsk/15.30/Leiden/22.00)

4- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçlarında OGM Ormanspor, Yunanistan'ın Olympiakos, Hatay Büyükşehir Belediyespor, Rusya'nın Sparta&k Moskova Region takımını ağırlayacak. Beşiktaş TRC İnşaat ise Fransa temsilcisi Carolo Basket ile deplasmanda karşılaşacak.

(Ankara/16.00/Hatay/18.00/Charleville-Mezeres/22.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında C Grubu'nda Halkbank, Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel'i konuk edecek.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Erkekler CEV Kupası 8'li final turu ilk maçlarında Galatasaray HDI Sigorta, Romanya'nın CSM Arcada takımını ağırlayacak. Arkas Spor ise Almanya temsilcisi United Volleys ile deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00/Frankfurt/21.30) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda CEV Erkekler Challenge Kupası 8'li final turu ilk maçında Spor Toto, Polonya temsilcisi Aluron Virtu ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Dabrowa Gornicza/20.00)

8- Hentbol Erkekler Süper Lig 10. hafta erteleme maçında CIP Travel Antalyaspor ile Beşiktaş Aygaz karşılaşacak.

(Antalya/19.00)

ÖZEL HABER

1- Nef, yurt dışı açılımına 2020'de hız verecek

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur:

" Londra'da içinde bulunduğumuz projelerde teslimler yapılmaya başladı. Brooklyn'deki projemizde de inşaat başladı. Kazakistan'da proje geliştiriyoruz. Tüm bu projelerin toplam değeri 507 milyon dolar"

"Almanya'da biri Frankfurt'da, biri Hannover'de olmak üzere iki proje için çalışmalara başladık. Bu şehirler dışında Almanya'da 3 farklı proje daha geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında New York ve Almatı'da da var olan projelerimize ilave olarak birer yeni projeyi daha hayata geçireceğiz"

"Bu yıl İstanbul'da iki proje hedefliyoruz. Bunların biri Beykoz'da olacak. Bebeköy'de de farklı bir konsept düşünüyoruz. 2020'de diğer bir önemli işimiz Çekmeköy'de yeni bir projenin satışı olacak. Bunun dışında Bodrum'da da küçük metrekareli ama fiyat olarak daha ulaşılabilir bir proje için çalışıyoruz"

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

2- Seferberlikle 1 milyonu aşkın vatandaş okuryazar oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında 1 milyon 13 bin 634 kişi eğitim aldı

Seferberlikte okuma yazma kurslarına en çok katılımı 834 bin 789 kişiyle kadınlar gösterdi

(Selma Kasap-Ankara)

3- Yarıyılda tatilcilerin gözdesi: Vangölü Ekspresi

Yarıyıl tatilinde bölgeye gelmek isteyen seyahat ve gezi tutkunlarının tercih ettiği Vangölü Ekspresi, dağların yamaçlarından ve doğal güzelliklerin arasından adeta süzülerek yolcularına eşsiz güzellikteki manzaralar eşliğinde seyahat imkanı sunuyor

Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş güzergahlarından geçerek en son Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Vangölü Ekspresi yolcuları, bölgenin turizm ve ekonomisine önemli katkı sunuyor

Emekli öğretmen Şehnaz Gültekin:

"Gördüğümüz eşsiz güzellikler anlatılacak gibi değil. Murat Nehri, karlı manzara ve insanların yaklaşımları çok güzel"

(Şener Toktaş-İbrahim Yaldız/Muş/Bitlis)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 29 Ocak 2020 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 14 Ultra Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı
    17:10 Xiaomi 14 Ultra Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı

    Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Xiaomi 14 Ultra, Türkiye'de ön siparişe açıldı. Cihazın özellikleri arasında 2K AMOLED ekran, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, dörtlü kamera kurulumu, 5000 mAh batarya ve hızlı şarj desteği bulunuyor. Xiaomi 14 Ultra'nın ön sipariş fiyatı ise 74 bin 999 TL olarak belirlendi.

  • Hasan Can Kaya, Hayranıyla Birlikte Olabileceğini Söyledi
    17:09 Hasan Can Kaya, Hayranıyla Birlikte Olabileceğini Söyledi

    Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, hayranıyla birlikte olabileceğini söyledi. Aşık olmanın birine hayranlık da içerdiğini belirten Kaya, karşılıklı etkileşim olduğunda birbirlerine hayran olduklarını ifade etti.

  • Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    17:09 Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Taşköprü ilçesi Çevreyolu Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı
    17:08 Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı

    Fatih'te bulunan İSPARK'a motosikletle gelen 2 şüpheli, bir şahsı bacağından silahla vurarak 110 bin dolarını çaldı. Dehşete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:08 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'astronotu seçim malzemesi olarak kullanıyorlar' şeklindeki eleştirilere yanıt vererek, Türkiye'nin astronotuyla gurur duymayanların gençlerle paylaşmamızı kıskandığını söyledi. Bakan Kacır ayrıca, Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT-6A'yı 8 Temmuz'da uzaya göndereceklerini belirtti.

  • Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi
    17:07 Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi

    Eskişehir Kuryeler Birliği mensupları, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin 'Kurye Dostu Belediye Protokolü'ne imza atmamasına tepki gösterdi. Birlik Başkanı Gökay Başar, kuryelerin hayatının pazarlık konusu olmadığını vurgulayarak protokole imza atan adaylara başarı diledi.

  • Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi
    17:07 Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eldivan ilçesinde düzenlenen mitingde atanamayan öğretmenler ve emeklilerin oyuna talip olduğunu söyledi.

  • Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı
    17:05 Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda, R.A. isimli kişi bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.C. isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı. A.C., mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı
    17:05 Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı

    Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi edinilen B.T.'yi gözaltına aldı. B.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli
    17:05 Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'e yaptığı ziyarette deprem konusuna dikkat çekerek, mevcut yapı stokunun gözden geçirilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. Babacan ayrıca Gazze'deki Filistinlilerin zulüm altında olduğunu ve İsrail saldırılarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.


Advertisement