Gündem / 3 Ocak 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 3 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında partinin genel merkezinde toplanacak.

03.01.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında partinin genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Milli Eğitim Bakanı merhum Tevfik İleri'yi anma programına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki erbaş ve erlerin sağlıklı, güvenli beslenmesini sağlamak, yerli ürün temin etmek ve çiftiye destek olmak amacıyla "Gıda Maddeleri Tedarikine" ilişkin protokolü imzalayacak.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi'yle makamında bir araya gelecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1-? Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Wyhndham Otel'de aralık ayı ve 2017 yılı ihracat rakamlarını basın toplantısında açıklayacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, aralık ayı ve 2017 yılı enflasyon rakamlarını duyuracak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İran'ın Meşhed kentinde başlayan ve ülkenin birçok bölgesine yayılan protestolar ve yansımaları takip ediliyor.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı ve pek çok ünlü oyuncunun rol aldığı "Arif V 216" filminin basın özel gösterimi oyuncuların katılımıyla Kanyon AVM'de yapılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanması, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda sürecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin yaralanmasına ilişkin tutuklu 15 sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- İzmir'de, "Askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

- Siirt'te, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın duruşması sürecek.

(Siirt/ 09.30)

- Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında yer aldığı 40'ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Denizli/09.30)

- Mersin'de, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu ikisi firari 20'si tutuklu 29 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Mersin/09.30)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu E Grubu ilk hafta maçında Galatasaray Odeabank ile Darüşşafaka karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde UMMC Ekaterinburg-Yakındoğu Üniversitesi, Galatasaray-Bourges Basket ve BLMA- Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Ekaterinburg/17.00/İstanbul/18.00/Lattes/22.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - 2017, darbe sanıkları için "ceza yılı" oldu

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin İstanbul'da yürütülen soruşturmalar kapsamında açılan davaların bir kısmı devam ederken 2017'de karara bağlanan dosyalarda sanıklara adeta ceza yağdı

- Aralarında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve İBB'nin Lojistik Destek Merkezi'nin işgalinin de bulunduğu 9 davada yargılanan 27 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 53 sanığa da müebbet hapis cezası verildi

- Bazı sanıklar ayrıca 12,5 yıl ile 200 yıl arasında değişen hapisle cezalandırıldı

(Murat Paksoy/İstanbul)

2- GRAFİKLİ - ANADOLU'NUN KAYAK ZİRVELERİ - Kış turizminin vazgeçilmezi: Uludağ

- Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, yenilenen tesisleri, kayak pistleri ve çeşitli aktiviteleriyle yarım asırdır tatilciler için cazibesini devam ettiriyor

- 2016-2017 kış sezonunda 5 bini yabancı 70 bin 400 turistin konakladığı, yaklaşık 800 bin kişinin giriş yaptığı kayak merkezinde, otel ve misafirhanelere ait 300 metre ile bin 980 metre arasında uzunluklara sahip 20 kayak pisti bulunuyor

- GÜBTOB Başkanı Beceren:

- "Burası Türkiye'nin en büyük kayak merkezi. Uludağ, hala kış turizminin vazgeçilmezi"

(Hüseyin Yeşilkavak/Bursa)

3- ANALİZ - Dolar/TL'de "sermaye akışı" kritik rol alacak

- Sermaye akışını etkileyen yükselen faizler, enflasyonist baskılar ve küresel belirsizlikler bu yıl dolar/TL'ye yön veren temel faktörler olacak

- Ekonomistler, dolar/TL'de kısa vadede 3,70-3,75 bandının izleneceğini, 3,70 desteğinin kırılması durumunda 3,65'in gündeme gelebileceğini belirtti

- QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı:

- "TL'de başlayan değer kazanma hareketinin bir süre daha devam etmesini beklerim. Bu çerçevede 3,65-3,70 bandının TL için makul bir seviye olduğu söylenebilir"

- Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz:

- "Bu yıl ülkeye para girişinin devam etmesi durumunda nominal kur destek görebilir ve bu senaryonun gerçekleşmesi halinde nominal kurda istikrarlı seyir beklenebilir"

(Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement