Gündem / 30 Aralık 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 30 Aralık 2016

Gündem / 30 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının başlattığı "Kardeşlik Seferberliği" kapsamında, Türk Kızılayı ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle hazırlanan Halep'e yardım...

30.12.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının başlattığı "Kardeşlik Seferberliği" kapsamında, Türk Kızılayı ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle hazırlanan Halep'e yardım konvoyunun Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek uğurlama törenine katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merinos AKKM'de, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenecek "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"ne katılacak.

(Bursa/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi· Elvan, Mersin'deki sel ile alakalı oluşturulan kriz merkezini ziyaret edecek, hasar tespit çalışmalarını inceleyecek, basın açıklaması yapacak, Yenişehir bölgesinde hasar tespit çalışmalarına iştirak edecek.

(Mersin/10.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK), Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin başkanlığında toplanacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, kasım ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Suriye'de çatışan taraflar arasında ilan edilen ateşkesin uygulama süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD'nin çok sayıda Rus diplomattan ülkeyi terk etmesini istemesinin ardından iki ülke arasındaki diplomatik krizin yansımaları izleniyor.

(Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ve Ulusal Sivil Akım yanlıları, reform talebiyle hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenleyecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 15. haftasında Galatasaray Odeabank-Brose Bamberg, Barcelona Lassa-Darüşşafaka Doğuş müsabakaları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Barcelona/23.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 13. hafta, Gaziantep Basketbol-Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Best Balıkesir-Yeşilgiresun Belediye spor, TOFAŞ- İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakalarıyla başlayacak.

(Gaziantep/17.30/Balıkesir/19.00/Bursa/19.30) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 11. hafta maçları yapılacak.

Derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "2017'de reel sektör için umut hakim olacak"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

"Reel sektör olarak yeni bir yıla girerken, ekonomideki adımları olumlu ve gelecek için umut verici görüyoruz"

"2017'de reel sektör için inşallah belirsizlik yerine umut hakim olacaktır"

"Ekonomi yönetimimiz iş ortamını iyileştiren önemli kararlar aldı. Bunları devam ettirmeli ve yeni bir büyüme hikayesi hazırlamalıyız"

(Erdal Çelikel/Ankara)

2- MEB, yeni müfredatı tartışmaya açıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, uzun süredir hazırlıkları süren müfredat çalışmalarının çerçevesi belirlendi. Buna göre, tüm öğretim kademelerinde 50'nin üzerindeki zorunlu ders programı Ocak ayı itibarıyla Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve yöneticiler için askıya çıkarılacak

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, sahadan gelen bu bilgiler ışığında Şubat ayında EBA üzerinden bin ayrı noktaya yapacağı canlı yayınla, öğretmenlerin görüşünü aldıktan sonra müfredata son şeklini verecek

Bazı kademelerdeki derslerin sayısı azalacak, derslerde sadeleşme yapılacak. Sanat ve spor alanlarında ise ise haftalık ders saati arttırılacak

Müfredatta, "tarih bilinci", "15 Temmuz Demokrasi Zaferi", "sağlıklı yaşama ve yaşlanma" "21. yüzyıl becerileri", "Atatürkçülük", "değerler eğitimi", Milli Eğitim Kalite Belgesi", "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi", "yaşam becerileri" konuları ana ekseni oluşturacak

(Selma Kasap/Yasemin Kalyoncuoğlu-Ankara)

3- Kayıt dışı elektriğe karşı "agresif yatırım" ile mücadele

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay:

"Bölgedeki yıllık kayıt dışı elektriğin maliyeti 5 milyar lira, bu miktarın da ciddi bir kısmı israfa gidiyor. Bölgede kayıt dışı kullanımı engellersek, 4 tane Atatürk Barajı kurmuş gibi oluruz"

"Enerji tedariğinin sağlıklı yapılması ve kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadele için 2016-2020 sürecinde bölgede 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacağız. Sadece 2017'de 500 milyon liranın üzerindeki yatırım projelerine başlayıp hayata geçirmeyi planlıyoruz"

"Hedefimiz altyapımızı yenilemek, yeni teknolojik projeler ve imkanları devreye alarak servis kalitesini artırmaktır"

"Bazı tarımsal sulama birliklerinin yaklaşık 800 milyon lira civarında borcu bulunuyor. Bu birlikler eğer borçlarını ödemezlerse 2017 yılı içerisinde elektrik sağlamayacağız"

(Nuran Erkul/ Diyarbakır)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement