Gündem / 5 Aralık 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 5 Aralık 2013

Gündem / 5 Aralık 2013

ANADOLU AJANSI

05.12.2013 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis'te

Gül, valiliği ziyaret edecek, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak.

Gül, belediye ve eski hamamı ziyaretinin ardından Grand Aykanat Plaza'da öğle yemeği yiyecek, Elbeyli Konaklama Merkezine, İl Jandarma Komutanlığına ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne ziyarette bulunacak.

(Kilis/10.45-16.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun 73. toplantısının açılışında yer alacak.

(TBMM/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarının açıklanacağı Haliç Kongre Merkezindeki Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'na katılacak.

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyelerini kabul edecek Erdoğan, Bağlarbaşı Kültür Merkezinde İlim Yayma Cemiyetinin 40. yıl programında bulunacak.

(İstanbul/13.00/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- 25. Yerel Medya ve Bölgesel Medya Buluşmaları

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bu yılki teması "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" olan etkinliğe katılacak.

Moderatörlüğünü Arınç'ın yapacağı, "Çözüm Süreci ve Medya" konulu panelde Öztürk, Şahin, Atalay ve gazeteci Mete Çubukçu konuşma yapacak.

Arınç, ayrıca AK Parti il başkanlığı ziyaretinde halkı selamlayacak, valiliğe ve belediyeye ziyarette bulunacak.

(Batman/11.30/12.30/10.30/15.30/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Uluslararası İstanbul Hazır Ambalajlı Mamul Kongresi ile Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Kurulu'na katılacak.

(İstanbul/10.30/Kocaeli/18.00) (Fotoğraflı)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Kongre Merkezindeki " Akdeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi Taraflar Toplantısı"na katılacak. Toplantıda, İstanbul Deklarasyonu ve Cop18 kararlarının kabulü gerçekleştirilecek.

(İstanbul/09.00-17.30) (Fotoğraflı)

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hazar Forumu'nun açılışına katılacak, basın toplantısı yapacak. Yıldız, Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi kapsamında, "Enerjinizi Boşa Harcamayın" tanıtım filminin lansmanında, Hazar Forumu'nun "Güney Koridoru: Bölgesel Enerji Kaynakları İçin Temel Yol" başlıklı oturumunda ve Hazar Ödülleri Seremonisi'nde bulunacak.

(İstanbul/10.00/11.00/12.00/15.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şekerbankın düzenlediği "Kapımız Esnafa Açık Projesi"nin tanıtım toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, OECD Bölgesel Kalkınma Politikası Komitesi Bakanlar Toplantısı'nın açılışına ve "Kapsayıcı Büyüme için Yatırım: Eylem için Prensipler" oturumuna katılacak.

(Marsilya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gazi Üniversitesinde, Afrika Ülkelerine Yönelik Türkiye Destekleri Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Günü programında yer alacak.

(İstanbul/18.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İskenderiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, BM ofisinde, "İnsan Hakları ve Dünya Çapında Ağ" konulu basın toplantısı yapacak.

(Cenevre)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Kudüs/Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 3. çeyrek ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 4. turu, 5 maçla tamamlanacak.

Tarsus İdmanyurdu- Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor- Belediye Vanspor, Kardemir Karabükspor-Hacettepe, Kayserispor-1461 Trabzon ve Bucaspor-Beşiktaş maçları yapılacak.

(Tarsus/13.00/Eskişehir/15.30/Karabük/18.00/Kayseri/18.00/İzmir/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu 8. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, İspanya temsilcisi Unicaja Malaga ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda, Dinamo Kursk-Adana BOTAŞ, Homend Antakya Belediyesi-Tsmoki, Chekavata- Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Dinamo Moskova- İstanbul Üniversitesi BGD maçları yapılacak.

(Kursk/17.00/Hatay/20.30/Vologda/16.30/Moskova/17.00)

4- Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı VitrA, deplasmanda Fransa'nın Cannes ekibiyle karşılaşacak.

(Cannes/20.00)

5- Voleybol DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank, Avusturya'nın Hypo Tirol takımını konuk edecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Kadınlar CEV Kupası 2. tur ilk maçında Fenerbahçe, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda Ukrayna'nın Orbita takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dcışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 5 Aralık 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement