GÜNDEM / 5 Aralık 2019 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 5 Aralık 2019

GÜNDEM / 5 Aralık 2019

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de Cambridge Camisi'nin açılış törenine iştirak edecek.

05.12.2019 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de Cambridge Camisi'nin açılış törenine iştirak edecek.

(Cambridge) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sancaktepe'de "Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkı Verilmesi ve Kadın Hakları Günü" programına katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışına iştirak edecek.

Programa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Singapur Sözleşmesi'nin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki heyet, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü kapsamında Anıtkabir'e ziyarette bulunacak.

Selçuk, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde düzenlenecek "Kadın Hakları ve Siyasette Kadın Paneli"ne katılacak.

(Ankara/09.30/14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maldivlerli mevkidaşı İmran Abdullah ve Afganistan Maliye Bakanı Hümayun Kayumi'yi makamında ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/18.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Lale Karabıyık başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası heyeti, DİSK'i ziyaret edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğünce 2019'da alınan karla mücadele ve yol bakım makinelerinin hizmete alım törenine katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye'nin ilk parçacık radyasyonu test altyapısı olma özelliği taşıyan "ODTÜ-Saçılmalı Demet Hattı"nın açılışına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- TÜİK, 2018 yılı ceza infaz kurumu istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) 177. Olağan Toplantısı Avusturya'da gerçekleştirilecek.

(Viyana) (Fotoğraflı - Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 26. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Bratislava) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin hazırladığı emeklilik reformunu protesto etmek amacıyla başta başkent olmak üzere ülke genelinde grev ve gösteriler düzenlenecek.

(Paris) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Ankara) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerindeki hükümet karşıtı gösteriler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı - Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türk-İş 23. Olağan Genel Kurulu başlayacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

3- Ordu'nun Altınordu ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Ordu) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- Uludağ'da zirve yürüyüşüne çıktıktan sonra kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp için başlatılan arama çalışmaları takip ediliyor.

(Bursa) (Fotoğraflı - Görüntülü)

6- Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı ikisi tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Adana/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pilevneli Gallery Mecidiyeköy'deki Hafıza Odası Sergisi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçlarında GMG Kırklarelispor- Gaziantep FK, İstikbal Mobilya Kayserispor- Manisa FK, Altınordu-Yukatel Denizlispor, Çaykur Rizespor-Yılport Samsunspor, Beşiktaş-Anagold 24 Erzincanspor karşı karşıya gelecek.

(Kırklareli/13.00/Kayseri/14.30/İzmir/16.30/Rize/18.30/İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası Çin'in Shaoxing kentinde sürüyor.

Organizasyonun üçüncü gününde B Grubu'nda VakıfBank, İtalya temsilcisi Igor Gorgonzola ile karşı karşıya gelecek.

(Shaoxing/12.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 6. haftasında A Grubu'nda BOTAŞ, Polonya temsilcisi InvestInTheWest ENEA'yı, B Grubu'nda Beşiktaş TRC İnşaat, Kosova'nın Mabetex takımını, D Grubu'nda ise Hatay Büyükşehir Belediyespor, Rusya'nın WBC Enisey ekibini konuk edecek.

(Ankara/İstanbul/19.00/Hatay/18.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe HDI Sigorta, Çekya temsilcisi Jihostroj'i ağırlayacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

5- Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası İskoçya'nın Glasgow kentinde sürüyor.

ÖZEL HABER

1- MEB'den öğretmen ve aileler için "otizm" rehberi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:

"Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın eğitiminde görev alan öğretmenler ve ailelerimizin 'otizm spektrum bozukluğu ve beslenme' konusuna ilişkin duyarlılık kazanmaları amacıyla rehber kitapçıklar hazırladık"

"Bu çalışmalarla çocuklarımızın gelişimlerine ve onlara sunulan eğitimin niteliğinin artırılmasına katkıda bulunmayı, hem ailelerimiz hem de öğretmenlerimize rehberlik edecek bir yol haritası sunmayı amaçladık"

"Otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerimizin beslenmeleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla özel eğitim, rehberlik, sınıf ve okul öncesi öğretmenlerimize yönelik uzaktan eğitim mesleki gelişim sertifika programını hazırlıyoruz"

(Burcu Çalık-Ankara)

2- Savunmada hedef daha fazla yerlilik ve ihracat

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı'na göre 2023'te savunma sanayisindeki yerlilik oranı yüzde 75'e çıkarılacak

Savunma ve güvenlik güçlerinin sürpriz etkisi yaratacak kabiliyetler kazanması amacıyla "İnsansız, Otonom ve Yapay Zeka Projeleri", "Yeni Nesil Silah Sistemleri", "Nesnelerin İnterneti Askeri Uygulamalar" ile "Siber Güvenlik ve Uzay Teknolojileri" başlıklarında çalışmalar yürütülecek

KOBİ'ler dahil tüm savunma sanayisi firmalarına finansal destek sağlanacak

Ülke/proje bazlı ihracat stratejileri doğrultusunda yeni finansal modeller oluşturularak ve mevcut off-set uygulamalarının ihracata uyarlanması sağlanarak her yıl en az 2'şer ihracat sözleşmesi imzalanacak

(Göksel Yıldırım/Ankara)

3- Düz paket uygulaması, tütün tüketimini 2008'li yılların başına çekebilir

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı:

"Düz paket uygulaması, tütün tüketimini Cumhuriyet tarihinin en yüksek değerinden belki 2008'li yılların başına çekebilir. 'Düz paket, bütün sorunlarımızı çözecek, tütün kontrolünü tamamen sağlayacak ve tüketimi tamamen azaltacak' rüyasını görmemeliyiz"

"Kapalı alan sigara yasaklarının çok iyi uygulanması, sigara firmalarının herhangi bir sağlık politikasının içerisine müdahil olmaması, vergi ve fiyat politikalarının gelir elde etmek için değil sigara tüketimini azaltmak üzerine kullanılması ve hesaplanması gerekiyor. Tütün kontrolünde çok güzel kanunlarımız var, maalesef kanunlar uygulanmıyor ve denetlenmiyor. Düz paket diğer kanun uygulamalarıyla birlikte etkili olur"

"Nargile, ısıtılmış tütün ürünü, elektronik sigara, açıkta satılan sarmalık kıyılmış tütün yasal denetim altında olmalı, takibi yapılmalı ve satan dükkanların hepsinin ruhsatlandırılması, denetimi gerekli. Kapalı alan yasaklarının uyumu gerekli. Bunlar olamadan düz paket hafif bir ısırma yapar ama büyük parçayı koparamaz"

(Andaç Hongur/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 5 Aralık 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement