Gündem / 6 Eylül 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 6 Eylül 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan Yurdakul için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

06.09.2017 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan Yurdakul için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.54/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından kabul edilecek, Gore Adası'nı ziyaret edecek.

(Senegal) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Mimarlar ve Mühendisler Grubu Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi"nin açılışına katılacak.

Bakan Özlü, Smart Future Expo'nun açılışında da yer alacak.

(İstanbul/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile ayrı ayrı görüştükten sonra Azerbaycan-Türkiye-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısına katılacak, mevkidaşlarıyla düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından Çağdaş Türk Ressamları Sergisi'ni ziyaret edecek.

Çavuşoğlu, Arakan'da Müslümanlara yönelik şiddeti görüşmek üzere Bangladeş'e gidecek.

(Bakü/Dakka) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kuzey Kore'nin nükleer denemesinin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaş ve kolera salgınıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası sürüyor.

Şampiyonanın yedinci gününde A ve B gruplarında beşinci ve son maçlar yapılacak.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki A Grubu maçlarında Slovenya- Fransa, Yunanistan- Polonya, Finlandiya- İzlanda, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki B Grubu müsabakalarında ise Almanya- Litvanya, Gürcistan- İtalya, İsrail- Ukrayna karşılaşacak.

(Helsinki/Tel Aviv/14.45/17.30/20.45)

ÖZEL HABER

1- "Güneydoğu, Türkiye'yi ve Avrupa'yı besler"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:

"Güneydoğu coğrafyası bereketli toprağın tam merkezidir, biz bu toprağı harekete geçirir, buna fonksiyon verirsek emin olun bu bölge bütün Türkiye'yi ve Avrupa'yı besler"

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak dışarıdan gıda ve hayvan ithal etmem, tarım ürünleri ithal etmem beni vicdanen çok rahatsız etmektedir"

"Bakanlığın adını Üretim Bakanlığı olarak değiştirmek lazım. Üreteceğiz, ihraç edeceğiz insanlar zengin olacak, ülkemiz daha büyük bir ülke olacak"

(Rauf Maltaş/Şanlıurfa)

2- Ekonomiye gurbetçi dopingi

Her yıl bayram ya da tatil dolayısıyla Türkiye'ye gelen gurbetçiler, yaptıkları harcamalarla büyük bir ekonomi oluşturuyor

TÜİK verilerine göre, 2012'den bu yılın temmuz ayına kadar geçen 5,5 yılda bazıları bir defadan fazla olmak üzere yaklaşık 30,5 milyon gurbetçi Türkiye'yi ziyaret etti

Gurbetçiler, söz konusu dönemde Türkiye'de yaklaşık 33,2 milyar dolarlık turizm harcaması yaptı

TÜROFED Başkanı Osman Ayık:

"Gurbetçiler eskiye oranla Türkiye'de daha fazla tatil yapıyor, tesislerde daha fazla kalıyor"

BMD Başkanı Sinan Öncel:

"Yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın perakende sektörüne katkısını özellikle temmuz ve ağustos aylarında görüyoruz"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

3- Türkiye'nin ilk "0-3 yaş Uyku Polikliniği" hizmete girdi

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan ve yaşamın ilk 3 yaşındaki davranışsal uyku sorunlarına yönelik hizmet verilen poliklinikte, anne ve bebeğin sağlıklı uyku alışkanlıklarının geliştirilmesi ve annenin ruh sağlığının iyileştirilmesi amaçlanıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perran Boran:

"Çocukların uykuları, uyku günlükleri aracılığıyla değerlendirilerek soruna yönelik tedavi planı oluşturulmakta, anne ruh sağlığı ve anne-bebek ilişkisi üzerine ise ayrı bir plan dahilinde seanslar halinde çalışılmaktadır"

"Davranışsal sorunlara baktığınız zaman burada iki şey önemli; birincisi bebeğin gelişimsel süreci. İkincisi de annenin bu duruma yönelik yaklaşımıdır"

"Açık havada geçirilen süre hem anne hem bebek için çok önemli. Minik bebeklerde açık havaya çıkmak bebeğin tüm duyusal uyaranları almasını sağlıyor"

(Hatice Şenses/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement