Gündem / 6 Nisan 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 6 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası Basın Turu'na katılacak, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz'ı kabul edecek.

06.04.2016 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası Basın Turu'na katılacak, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz'ı kabul edecek.

- Erdoğan, 23. Muhtarlar Toplantısı'nda muhtarlara seslenecek, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu ile görüşmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Başsavcıvekili Halil Adıgüzel ve görevi sona eren Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi'yi kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00/13.30/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak, ardından Siteler esnafını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, " Türkiye'de Deniz Stratejisi" konusunda geliştirilen projenin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Moritanya'da Su ve Sanitasyon Bakanı Mohamed Abdullahi Ould Oudaa, Çevre Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Amedi Camara, Ekipman ve Ulaştırma Bakanı Ahmed Salem Ould Abderauf ile ayrı ayrı görüşecek.

- Su, orman, meteoroloji alanlarındaki protokol imza törenleri ile devir teslim törenlerine katılacak Eroğlu, Oum-Tounsi Havalimanı'nı ziyaret edecek.

(Nuakşot)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kanser Haftası dolayısıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan polis memuru Yaşar Yavaş için Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ankara/12.58) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

- Genel Kurulda Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

- İçişleri Komisyonunda "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- KİT Komisyonunda Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2013-2014 hesapları ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.30/10.30/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zirvede konuşacak.

- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Diyalogla İpekyolu Ekonomi, Enerji, İstemsiz Göç ve Terörizm" oturumuna katılacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, zirvenin öğleden sonraki bölümüne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD'li ve Türk işadamları ve girişimcilerle ayrı ayrı bir araya gelecek, Northeastern Üniversitesi Rektörü ile görüşecek, ziyaretlerde bulunacak, Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğundaki resepsiyona katılacak.

(Boston) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen ile görüşecek, Türkiye-Hollanda JETCO I. Dönem Toplantısı ve İmza Töreni'ne katılacak, Türkiye-Hollanda İş Forumu açılış oturumuna iştirak edecek, "EXPO 2016 Antalya" Hollanda Pavyonu'nun tanıtımında bulunacak.

(Lahey) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeleri ile TİGEM tesislerinde kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, TOBB'da düzenlenecek Lisanslı Depoculuk ile ilgili toplantıya katılacak.

(Ankara/ 09.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 22. İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı'na iştirak edecek, Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(İstanbul/12.30/13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC'de, Başbakan Ömer Kalyoncu'nun, hükümetin istifasını sunmasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç gelişmeler, geçici ateşkesin durumu, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı (AA) 96 yaşında

- AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Heyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve AA'nın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası yarı final rövanşında Galatasaray Odeabank, deplasmanda İspanya'nın Gran Canaria takımıyla karşılaşacak.

(Las Palmas/22.30) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Paris Saint Germain- Manchester City ve Wolfsburg- Real Madrid maçları oynanacak.

(Paris/Wolfsburg/21.45) (Fotoğraflı)

3- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2018 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off ilk maçında Belçika ile karşılaşacak.

(Rize/19.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Basketbol Ligi 26. haftanın ilk maçında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezon 26. hafta maçlarıyla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

6- Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakaları Silivrikapı Buz Pisti'nde sona erecek.

- Organizasyonun son gününde Türkiye, Güney Afrika ile karşılaşacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

7- Spor Toto 3. Lig'de 34. hafta maçları yapılacak.

8- Voleybol Erkekler 1. Lig Final Etabı 1. devre maçları Ordu'da başlayacak.

- İlk gün Halkbank-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Fenerbahçe-Arkas Spor maçları yapılacak.

(Ordu/17.00/19.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Bosna Hersek, Türkiye ile ticaretini geliştirmek istiyor

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Türkiye ziyareti öncesinde AA'ya konuştu:

"Geçen yılki 500 milyon avroluk ticaret hacmini önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde iyileştirmek ve artırmak istiyoruz"

"Bizim görevimiz, Bosna Hersek'in sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde tanıtmak. Türk yatırımcıların bunu en iyi şekilde anlayacağına ve bu tanıtımların gerçek bir yatırım daveti olacağına eminim."

(Almir Terzic-Saraybosna)

2- Yakalanan göçmen sayısı 65 bini aştı

- Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denizde, jandarma ve emniyet birimlerinin de karada yılın 3 ayında yaptıkları operasyonlarda yakalanan göçmen sayısı 65 bini aştı

- Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan bin 500'ü aşkın şüpheliden 40'ı yabancı uyruklu yaklaşık 400 organizatör tutuklandı

(Ramazan Ercan/izmir)

3- "Kumsalda veya eski bir fabrikada düğün hayal değil"

İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir:

- "Son zamanlarda yeni bir trend kumsal düğünleri revaçta. Bence çok yakın zamanda tematik düğünler de hayatımıza girmeye başlayacak. Belki insanlarımız gelecekte tren, gemi veya eski bir fabrikayı kiralayarak düğünler yapacak."

- "İstanbul'da 2015'te yaklaşık 103 bin resmi nikah işlemi yapıldı. Buradan 100 bine yakın düğün töreni yapıldığını söyleyebiliriz. Ayrıca kına, söz ve evlenme töreni gibi 4 tören türünü de düşünürsek, 400 binlere çıkabilecek bir potansiyelden bahsediyoruz,"

- "Evlilik öncesi eğitim seminerleri bile veriyoruz. Evlilik kredilerinin alınması konusunda yardımcı oluyoruz. Devletin çeyiz paketi desteğini anlatıyoruz. Diş hastaneleri, beyaz eşya ve mücevher firmalarıyla iş birlikleri yapıyoruz."

(Sefa Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement