Gündem / 7 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 7 Kasım 2016

Gündem / 7 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

07.11.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halit El Atiye'yi kabul edecek.

(Ankara/15.00/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde toplanacak Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek, Resmi Konut'ta Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak'ı kabul ettikten sonra güvenlik toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlığa bağlı bazı kurumlar, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, TMSF'nin 2017 yılı bütçeleri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Sayıştay raporu ele alınacak.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 yılı kültürel istihdam verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, JW Marriott Otel'de AB büyükelçileri ile bir araya gelecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında başlayacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs müzakerelerinin açılışına katılarak, basın toplantısı düzenleyecek.

(Mont Pelerin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek Dünya Turizm Fuarı'na katılacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Fransa'nın Ortadoğu özel temsilcisi Pierre Vimont, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare- Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Gülce Sanat Grubu'nun, Tahayyül Gelenekli Türk Sanatları Sergisi, Eyüp Belediyesi binasında açılacak.

(İstanbul/13.30)

2- Metin Altıok Şiir Ödülü, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak törenle sahibini bulacak.

(İstanbul/19.30)

3- Şehir Tiyatroları Şahane Züğürtler oyunu galası Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak.

(İstanbul/20.30)

SPOR

1- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. haftasında 12 Kasım Cumartesi günü Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ilk çalışmasını Antalya'da kamp yaptığı otelin sahasında gerçekleştirecek.

(Antalya/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 5. hafta, TOFAŞ- Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş- Fenerbahçe maçlarıyla sona erecek.

(Bursa/19.00/İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3. haftanın son maçında Beşiktaş ile Adana ASKİ, Beşiktaş Akatlar Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 12. hafta, Bayburt Grup Özel İdare- Çorum Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

(Bayburt/14.00)

ÖZEL HABER

1- "Piyasaların canlanması için her tedbiri aldık"

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"İlk iki çeyrekte ekonomi belli bir seviyede gittikten sonra üçüncü çeyrekte bir yavaşlama var. Hükümet olarak piyasaların canlanması için her tedbiri aldık"

"Türkiye bölgede bir istikrar merkezi, özellikle bu bölgede yatırım yapmak isteyen herkesin mutlaka bulunması gereken bir ülke konumunda"

"(HDP'lilere yönelik operasyon) Bugün endişe duyan ülkelerdeki yetkililere sormak lazım, kendi ülkelerinde 'hukuku tanımıyorum' diyen bir siyasetçiyi ne ölçüde kabul edebilirler veya böyle bir tavır karşısında hukuk devleti kendisini hukuksuzluğa mı teslim edecek?"

(Yunus Okur/Erzurum) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- S&P'nin Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltmesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Esasında bu not yükseltme daha çok kendi hatalarını düzeltme ve kendi adına özür dileme mekanizması diye düşünüyorum"

"Birçok Avrupa ülkesinden, birçok gelişmekte olan ülkeden bizim yatırım yapılabilme seviyemizin çok daha yukarıda olduğunu, riskimizin çok daha az olduğunu biz görüyoruz"

(Emrah Gökmen/ Malatya) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Türkiye'nin sektörel kredi haritası

Türkiye'de, yılın 9 aylık döneminde 10 sektör için kullandırılan toplam nakdi kredi miktarı 629 milyar 27 milyon 195 bin lira olurken, "ziraat ve balıkçılık", 81 ilin 50'sinde en fazla nakdi kredi verilen sektör olarak belirlendi

Yılın 9 ayında kullanılan kredi miktarında listenin başını 132,8 milyar lira ile "toptan ticaret ve komisyonculuk" aldı

En fazla nakdi kredi kullandırılan sektör olarak 11 ilde "toptan ticaret ve komisyonculuk", 5 ilde "enerji", 4 ilde "tekstil", 3'er ilde "gıda" ile "metal ve işlenmiş maden", 2'şer ilde "inşaat" ile "turizm" ve bir ilde de "denizcilik" ilk sırada yer aldı

İstanbul ve Ankara'da 10 sektör için verilen nakdi kredi miktarı, 79 ilde kullandırılan nakdi kredilerin toplamını aştı

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement