Gündem / 7 Nisan 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 7 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Mladen İvaniç ile görüşecek, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç'i kabul edecek.

07.04.2016 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Mladen İvaniç ile görüşecek, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç'i kabul edecek.

Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.45/14.30/17.00/11.00/13.30/18.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Karaman Milletvekili Zeki Ünal'ın, "Tarih ve Tabiat Hazineleriyle Türkiye Tuvalden Yansımalar" adlı resim sergisinin açılışına katılacak, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile görüşecek.

(Ankara/14.30/TBMM/15.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile bir araya gelecek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi'yi ayrı ayrı kabul edecek.

Davutoğlu, Ankara Sheraton Otel'de düzenlenecek Türkiye Bosna Hersek İş Forumu Gala Yemeği'ne katılacak.

(Ankara/10.30/14.00/18.15/19.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezini ziyaret edecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AFAD tesislerinde yapılacak 8x8 amfibik arama kurtarma araçları tanıtım tatbikatına katılacak.

(Ankara/14.15) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Kazakistanlı şair Olcas Süleymanov, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'dan oluşan heyet ile sanatçı Necati Şaşmaz'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/15.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muş Valiliğini ziyaret edecek, "Adliye Faaliyet Raporları Tanıtım Toplantısı"na katılacak, Bitlis Valiliğini ve Tatvan Kaymakamlığını ziyaret edecek.

(Muş/10.45/Bitlis/14.00/15.00/16.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4 - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Moritanya'da, Başbakan Yahya Ould Hademini ile görüşecek, Nuakşot'a su temin eden tesisi ve orman istasyonunu, Anne ve Çocuk Hastanesini, Moritanya televizyonu ve radyosunu, Pan Afrika Yeşil Duvar Ajansını ve Nuakşot Limanını ziyaret edecek.

(Nuakşot)

5- TBMM'den

Genel Kurulda, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin kanun teklifi ele alınacak.

KİT Komisyonunda, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün 2013-2014 hesapları görüşülecek.

(TBMM/14.00/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

6 - TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu üyeleri, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir araya gelecek, ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezini ziyaret edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD'de, TÜBİTAK Hedef Türkiye Çalıştayı ve Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu anısına düzenlenecek panele katılacak, Yale Üniversitesinde Türk akademisyenlerle toplantı yapacak, Skorsky Fabrikası ile New Haven Diyanet Camisi'ni ziyaret edecek.

(Boston) (Fotoğraflı)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi İrakli Koplatadze ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyelerini ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/15.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İran Bilgi İletişim ve Teknoloji Bakanı Mahmut Vaizi ve D-8 Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi ile makamında ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/11.00/14.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

5- TÜİK, geçen yılın son çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endeksleri ile bu yılın mart ayına ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'u kabul edecek.

(17.00/Ankara) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- KKTC'de, Başbakan Ömer Kalyoncu'nun, hükümetin istifasını sunmasının ardından gelişmeler izleniyor.

3- Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, üç gün sürmesi beklenen resmi Mısır ziyaretinin ilk gününde başkent Kahire'de temaslarda bulunacak.

(Kahire) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Suriye'deki iç gelişmeler, geçici ateşkesin durumu, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Ermenistan'ın başkenti Erivan'a resmi ziyarette bulunacak.

(Erivan)

6- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'ın katılımıyla Rusya-İran-Azerbaycan üçlü Dışişleri Bakanları toplantısı yapılacak.

(Bakü) (Fotoğraflı – Görüntülü)

KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, restorasyonu yapılan Hacı Bayram Camisi yanındaki Gül Baba Türbesi'nin açılışına katılacak.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- Üsküdar Belediyesince ikincisi düzenlenecek Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'ne ilişkin basın toplantısı yapılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ne ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

4- Merhum yazar ve düşünür Cemil Meriç'in eserlerinden derlenen ve görme engellilere özel Braille alfabesi ile basılan "Cemil Meriç Eserlerinden Seçmeler" kitabı Bahçelievler Belediye Başkanlığınca görme engellilere dağıtılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

5- Hattat Emin Barın için Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde anma programı düzenlenecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bahariye Mevlevihanesinde "Gelin Birlik Olalım" çağrısı etrafında "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı yapacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

2- TİKA Başkanı Serdar Çam, Özbekistan'da temaslarda bulunacak.

(Taşkent) (Fotoğraflı – Görüntülü)

3- Kadın ve Demokrasi Derneğince, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi ile Ankara Adliyesinde, suç duyurularında bulunulacak.

(İstanbul/Ankara/10.00) (Fotoğraflı – Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu, E Grubu 14. ve son hafta maçında Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Panathinaikos takımı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ilk maçları yapılacak.

Braga- Shakhtar Donetsk, Villarreal- Sparta Prag, Athletic Bilbao-Sevilla, Borussia Dortmund- Liverpool karşı karşıya gelecek.

(Braga/Villarreal/Bilbao/Dortmund/22.05) (Fotoğraflı)

3- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları Durugöl Spor Salonu'nda sürüyor.

Organizasyonun ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Fenerbahçe, Arkas Spor- Halkbank müsabakaları yapılacak.

(Ordu/17.00/19.30) (Fotoğraflı)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı 1. devre müsabakaları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda başlayacak.

İlk gün maçlarında Ziraat Bankası- İnegöl Belediyespor, Maliye Milli Piyango- Galatasaray HDI Sigorta karşı karşıya gelecek.

(İzmir/12.00/14.00) (Fotoğraflı)

5- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı 1. devre karşılaşmaları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda başlayacak.

Organizasyonun ilk gününde Nilüfer Belediyespor- Çanakkale Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Sarıyer Belediyespor maçları yapılacak.

(İzmir/16.30/18.30) (Fotoğraflı)

6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte play-off'a yükselen takımların antrenör ve oyuncuları, Polat Renaissance Otel'de düzenlenecek basın toplantısında bir araya gelecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Polisleri usulsüz dinlemeye 20 yıl hapis istemi

Van'da 3 polis memurunu usulsüz dinlediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski İstihbarat Şube Müdürü Selahattin Gürel hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

İddianameden: "Polis, ancak devletin, ülkesi ve milletin bütünlüğü, anayasal düzenine ve genel güvenliğine dair tedbirler almak, ülke seviyesinde emniyet ve asayişi sağlamak için telefon dinleyebilir. Somut gerekçeden yoksun dinlemelerin kişinin ve toplumun hukuki güvenliğini zarara uğrattığı açıktır"

"(Usulsüz dinlemelerde) Nihai amaç, devlet, siyaset ve toplum yapısına müdahalede bulunmak suretiyle meşru ve demokratik yöntemlerle seçilen sivil otoriteyi etkisiz hale getirmektir"

"Kişilerin özel hayatlarının ihlali suretiyle elde edilen veriler konjoktürel olarak devlet adamı, siyasetçi, asker gibi ayrım yapılmadan, cemaat adıyla bilinen yapıyla bağlantılı bulunan haber kanalları, internet siteleri, görsel ve yazılı medya aracılığıyla ifşa edilmiştir"

(Cemal Aşan/Van)

2-Cinsel saldırıyı "hizmet kusuru" sayan karar Yargıtaydan döndü

-Yargıtay, muayene bahanesiyle hastasına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor hakkında açılan tazminat davasını "hizmet kusuru" sayarak reddeden yerel mahkeme kararını bozdu

-Kararda, söz konusu eylemin "hizmet kusuru" değil, "kişisel kusur" olduğu, bu nedenle tazminattan idare yerine doktorun sorumlu tutulması gerektiği belirtildi

(Ferdi Türkten/Ankara)

3- "Evlatsız yaşayabiliriz ama vatansız asla"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2012'de şehit düşen ulaştırma er Samet Bütün'ün babası Şevket Bütün, yaşadığı büyük hüznün yanında, şehit babası olmanın gururunu yaşıyor

Baba Şevket Bütün: "Askere gönderdiğim oğlum şehit olduğu için şükrediyorum, elhamdülillah. Mutluyuz, gururluyuz. Evlatsız yaşayabiliriz ama vatansız asla. Diğer iki oğluma ve bana da görev düşerse seve seve gideriz"

"Terörle mücadele eden güvenlik güçlerine Allah güç, kuvvet versin, dualarımız onlarla. Arkalarında koca bir Türk milleti var. Hep onların yanındayız"

(Metin Bolat/Konya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement