Gündem / 7 Şubat 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 7 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı kabul edecek.

07.02.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı kabul edecek.

(Ankara/18.30)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/ PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Yüksekova Aile Destek Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Hakkari/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Meyra Palace Hotel'de "Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara Yönelik Türkçe Okuma-Yazma, Sağlık-Hijyen Eğitimleri ve Psiko-Sosyal Destek Projesi Sertifika Töreni"ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Belediye Kültürevi'ndeki, AK Parti Sincan Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "ISK-SODEX İstanbul 2018 Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım ve ve Benzeri Sistemler Fuarı"na katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Filistin ziyareti takip ediliyor.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçi?leri Bakanı Süleyman Soylu, "Özel Güvenlik Görevlileri Eğitim Programı"na katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bangladeş'in Myanmar sınırında Arakanlı Müslümanların yaşadığı sığınma kamplarını ziyaret edecek.

(Cox's Bazar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak Sağlık Bakanı Adile Humud Hüseyin ve beraberindeki heyetle görüşecek, ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, FETÖ'nün darbe girişimi davasını takip edecek, basın açıklaması yapacak, AK Parti İl Başkanlığını, şehit ailesini ve 28 Şubat mağduru aileyi ziyaret edecek.

(Isparta/09.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin gençlik kolları toplantısına katılacak, Yeşilyurt ilçe teşkilatını, esnafı, şehit ve hasta ailelerini ziyaret edecek.

(Malatya/11.00-15.00)

11- CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Veli Ağbaba ve Seyit Torun, partili bazı milletvekilleriyle birlikte TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ve Merkez Konseyi üyelerini TTB Genel Merkezi'nde ziyaret edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- TBMM'den

- Genel Kurulda, TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi için hükümete verilen izin süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ihdas edilmesine ilişkin düzenlemenin de bulunduğu kanun teklifi ele alınacak.

(TBMM/10.30) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bulgaristan'da Başbakan Boyko Borisov tarafından kabul edilecek, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ile görüşecek, iş adamları toplantısına katılacak, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, 2017 yılı hayvansal üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün "futbol yapılanması"na ilişkin, eski futbolcular İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker ile firari sanık Arif Erdem'in "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına Çağlayan'da devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında kursiyer ve rütbelilerin de bulunduğu 164 sanığın yargılandığı dava Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanması Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda sürecek.

(Siirt/09.00)

- Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Konya/09.30)

- Bolu'da, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdürleri, emniyet amirleri, komiserler ve polis memurlarının bulunduğu 30'u tutuklu 73 sanığın Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürecek.

(Bolu/10.00)

2- Gaziler Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş ve Astsubay Muzaffer Oktay'ın darbedilmesine ilişkin 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Sincan 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor-Teleset Mobilya Akhisarspor ve Fenerbahçe-Akın Çorap Giresunspor maçları yapılacak.

(Kayseri/18.00/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası Top 16 turu E Grubu 6. ve son hafta maçında Darüşşafaka, deplasmanda İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımıyla karşılaşacak.

(Las Palmas/23.00)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 14. haftasında Nanterre 92- Beşiktaş Sompo Japan ve Pınar Karşıyaka-Monaco maçları oynanacak.

(Nanterre/20.30/İzmir/22.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kataja Basket ve Demir İnşaat Büyükçekmece-Nevesiz karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/17.00/19.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Fenerbahçe, İtalya'nın Imoco Volley takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Treviso/22.30)

6- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası 3. tur rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Belçika'nın Charleroi Volley takımını konuk edecek.

(Bursa/18.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Efeler Ligi'nde 18. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

8- Hentbol Erkekler Türkiye Kupası B Grubu 2. tur maçları devam ediyor.

(Eskişehir) (Fotoğraflı)

9- Hentbol Erkekler Süper Lig 15. hafta erteleme maçında Beşiktaş Mogaz ile Merzifon Belediyespor karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - PTTMessenger ile haberleşme daha güvenli olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Milli, güvenli ve en ileri teknolojilerle geliştirilen PTTMessenger ile kurumlar ve şirketler, güvenli kurumsal haberleşme ihtiyacını gidermektedir"

"Bu sayede, bilginin ve verinin en değerli varlık olduğu çağımızda, haberleşme konusunda güvenlik tehditlerinin giderilmesi sağlanmaktadır"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- "Kudüs adımları, Türkiye'nin büyüklüğünü ve etkinliğini gösteriyor"

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur:

"Türkiye, İslam dünyasını ilgilendiren meselelerde lider rolünü üstleniyor. İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki başkanlığıyla da liderliği yürütüyor. ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'e ilişkin son kararının ardından da bunu gördük"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararın ardından sadece 1 hafta içinde cumhurbaşkanları ve kralların katılımıyla çok kapsamlı bir İİT zirvesi gerçekleştirdi. Bu da hem kendi bölgesinde hem uluslararası arenada hem de İİT çerçevesinde Türkiye'nin büyüklüğünü ve ne denli etkili olduğunu gösteriyor. Türkiye, bu konuda harika bir iş çıkardı ve biz de bunu çok değerli buluyoruz"

"Türkiye ile siyasi ilişkilerimiz çok uzun zamandır mükemmel seyrediyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz"

(Ecenur Çolak - Roma)

3- "Alo 171"e 7 yılda rekor başvuru

- Sağlık Bakanlığının sigarayı bırakmak isteyenlere 7 gün 24 saat hizmet veren "ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı", kurulduğu 2010'dan bu yana 26 milyon 149 bin kişi tarafından arandı

- Sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla 2009'da hizmete başlayan sigara bırakma polikliniklerinin sayısı 62'en 415'e ulaştı

- Ayrıca, 1 Ocak 2009-31 Aralık 2017 tarihleri arasında polikliniklerde 1 milyon 982 bin 313 muayene yapıldı

- Vatandaşları tütün zararları konusunda bilgilendirmek, yürütülen çalışmalardan haberdar etmek için hazırlanan "havanikoru.org" web sitesi, kullanıma açıldığı 2013'ten 31 Aralık 2017'ye kadar 1 milyon 525 bin 272 kişi tarafından, "alo171.saglik.gov.tr" web sitesi de 1 Eylül 2015-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 2 milyon 216 bin 749 kişi tarafından ziyaret edildi

(Hatice Şenses/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.


Advertisement