Gündem / 8 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul edecek.

08.06.2016 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul edecek.

Erdoğan, muhtarlarla iftar programının ardından efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak üzere ABD'ye hareket edecek.

(Ankara/16.00/20.24/23.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler'de terör saldırısının olduğu yeri ziyaret edecek, Fatih Camii'nde cenaze namazına katılacak.

Yıldırım, partisinin genel merkezinde AK Parti Gençlik Kolları MKYK, AK Parti Kadın Kolları MKYK ve AK Parti MYK toplantılarının ardından milletvekilleriyle orucunu açacak.

(İstanbul/12.00/13.10/Ankara/17.00/18.00/20.24) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, valilik tarafından şehit yakınları ve gazilere verilen iftar programına katılacak.

(Kocaeli/18.30/19.00/19.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'yu makamında ayrı ayrı kabul edecek.

Ankara/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da yapımı devam eden yeni havalimanı şantiyesinde ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulunacak, köprü çalışanlarıyla iftar yapacak.

(İstanbul/16.00/18.00/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ile perakende satış hacmi endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türkiye ve KKTC'nin arama kurtarma teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla gerçekleştirilen Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2016 Arama Kurtarma Tatbikatı, deniz safhasının icra edilmesiyle tamamlanacak.

(Gazimağusa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- İngiliz şarkıcı, besteci, şair ve yazar PJ Harvey, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde konser verecek.

(İstanbul/21.00)

2- Sinema Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği ve SETEM Akademi Derneği iş birliğiyle düzenlenen Liselerarası Kısa Film ve İyilik Temalı Senaryo Yarışması ödül töreni Maslak Işık Üniversitesinde gerçekleşecek.

(İstanbul/ 19.00)

3- Yazar Mehmet Kamil Berse, 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleşecek Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nin konuğu olacak.

(İstanbul/18.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, EURO 2016'da Hırvatistan ile oynayacağı D Grubu ilk maçının hazırlıklarına Fransa'da devam edecek.

(Marsilya/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Elektrikte akıllı şebekeyle yüzde 15 tasarruf

NETAŞ Aydem ve Gediz dağıtım bölgelerindeki projesi sayesinde yaklaşık 50 bin sayacı uzaktan okurken yüzde 15'lere kadar varan enerji tasarrufu sağlandı

NETAŞ Analiz, Tasarım ve Proje Yönetimi Müdürü Sait Şener:

"Akıllı şebekeler projeleri kapsamında, yeni OSOS ile yakın gelecekte bir milyon sayacı uzaktan okumayı hedefliyoruz"

(Sibel Akbay/İstanbul)

2- 36 yıldır süren "saçmalı yaşam" son buldu

Eskişehir'de protez tedavisine gittiği dişçide çenesinde 36 yıldır "saçma" taşıdığı belirlenen 54 yaşındaki Güler Palaz, yapılan operasyonla bu sıkıntısından kurtuldu

Palaz: "1980 yılında çıkan bir silahlı kavgada çenemden yaralanmıştım ama pansuman yapılıp yaram temizlenmişti. 36 yıldır çenemde bir saçmanın olacağını hiç düşünmemiştim"

Çene Cerrahı Uzman Dr. Kaman:

"Hastamızın bize müracaatından sonra yaptığımız incelemede çenede bir saçma olduğunu belirledik. Saçma enseden girip çenesinde kalmış. Bu durum bizi çok şaşırttı"

(Deniz Açık/ Eskişehir) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

3- Üniversite hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi

12 Eylül 1980 darbesinin ardından çıkan olaylar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü bırakmak zorunda kalan Cemile Üner, üniversite okuma hayalini 35 yıl aradan sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor

Üner: "O sıralara duyduğum özlem, beni 35 yıl boyunca tetikledi. Daha sonra Kırıkkale'de bu imkanı yakaladım ve Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Programına başladım. Allah, Recep Tayyip Erdoğan'dan bir değil, milyon kere razı olsun"

(Fatih Gökmen/ Kırıkkale)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement