Gündem / 8 Nisan 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Nisan 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt ve Van 6. Olağan İl Kongrelerine katılacak.

08.04.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt ve Van 6. Olağan İl Kongrelerine katılacak.

(Siirt/13.00/Van/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünya Romanlar Günü" programına katılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta yeni hastane alanında incelemelerde bulunacak ve esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Bayburt/12.00-13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Macaristan'da halk, genel seçim için sandık başına gidecek.

(Fotoğraflı-Görüntülü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasına, Atiker Konyaspor-Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor-Teleset Mobilya Akhisarspor, Bursaspor- Kasımpaşa, Fenerbahçe- Osmanlıspor maçlarıyla devam edilecek.

(Konya/13.30/Antalya/Bursa/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- Hentbolda Kadınlar Avrupa Challenge Kupası yarı final ilk maçında Ardeşen Gençlik, Polonya'nın MKS Perla takımını konuk edecek.

(Rize/18.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 1. Lig'de 30. haftaya, Çaykur Rizespor- Eskişehirspor, Boluspor-Tetiş Yapı Elazığspor, Samsunspor- İstanbulspor, Altınordu-Ümraniyespor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Rize/Bolu/13.00/Samsun/15.30/İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftası, Gaziantep Basketbol- Muratbey Uşak, Anadolu Efes- Beşiktaş Sompo Japan, Pınar Karşıyaka-Yeşilgiresun Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Gaziantep/13.00/İstanbul/15.15/İzmir/17.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftası, Mersin Büyükşehir Belediyespor- Canik Belediyespor, Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşmalarıyla sona erecek.

(Mersin/İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off klasman etabı beşincilik ilk maçında Beşiktaş ile Bursa Büyükşehir Belediyespor, BJK Akatlar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

7- Trabzonspor Kulübünün olağanüstü genel kurulu sona erecek.

Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin ikinci gününde Ahmet Ağaoğlu ile Metin Kaya, bordo-mavili kulübün 17. başkanı olabilmek için yarışacak.

(Trabzon/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu, Yenikapı Miting Alanı önünden verilecek startla Tarihi Yarımada'da gerçekleştirilecek.

(İstanbul/08.45) (Fotoğraflı)

9- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 22. haftasında Üsküdar Belediyespor- Zağnosspor maçı yapılacak.

(İstanbul/17.00)

10- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 30. hafta maçları tamamlanacak.

11- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix'si koşulacak.

(Sakhir/18.10)

12- MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Arjantin'de yapılacak.

(Termas de Rio Hondo/21.00)

ÖZEL HABER

1- Hazine'den girişimcilere 2 milyar liralık yeni kaynak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Yenilikçi ve teknoloji odaklı girişimleri desteklemek amacıyla Hazine Müsteşarlığının girişim sermayesi fonlarına doğrudan kaynak aktarmasına imkan sağlayacak Bakanlar Kurulu kararını Başbakanlığa gönderdik"

"Bununla girişimcilere 2 milyar liralık kaynak, girişim sermayesi fonları aracılığıyla aktarılacak"

"Hazinenin piyasaya aktaracağı kaynak, yabancı fonların da Türkiye'ye yönelmelerini sağlayacak"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Yeniden yapılandırmada yıl sonu hedefi ilk 3 ayda geçildi

Maliye Bakanı Ağbal:

"Yeniden yapılandırma kapsamında yılbaşından bu yana tahsil edilen tutar, 3 milyar 945 milyon lira oldu"

"2018 yılı için yeniden yapılandırma kanunları kapsamında tahsil etmeyi beklediğimiz rakamı, ilk iki taksitte geçtik. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"

"Bütçe gelir performansında da ilk üç aya ilişkin rakamlar, yılbaşındaki vergi geliri hedefini rahatlıkla aşacağımızı gösteriyor

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- "Yerli otomobil piyasa 5 modelle çıkacak"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel maksat aracı olacak... Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek"

"Ortak Girişim Grubu, CEO'sunu kendi içinde değerlendirip çalışma arkadaşlarını kendileri açıklayacaklar. Seçilecek kişi 'otomotiv sektöründe, küresel başarı elde etmiş bir Türk' olacak"

"Teknik-mali analiz, şirketleşme ve CEO atanması konusuna yoğunlaştık, bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu aşamaların ardından tasarım, üretim, logo ve marka belirlenmesi çalışmalarına yoğunlaşacağız"

(Mehtap Yılmaz/Ankara) (Fotoğraflı)

4- Arakanlılara 25 bin barınma ünitesi taahhüdü

Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te kaldığı kampları ziyaret eden AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu:

"Biz, 25 bin barınma ünitesi yapabileceğimizi taahhüt ettik. Ama yer tahsisi konusunda süreç yavaş işliyor"

"Ancak yerel makamlarla görüşerek, naylon brandalar yerine buranın yerel malzemesi bambuyu kullanarak, az sayıda da olsa konut yaptık"

"Bambu evler buranın en iyisi diyebilirim. Bangladeş'in köylerinde de aynısını kullanıyorlar. Naylon evlerde kalanlardan ziyade, buralarda kalanlar daha mutlu"

(Barış Kılıç/Cox's Bazaar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement