Gündem / 9 Aralık 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 9 Aralık 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni'ne katılacak.

09.12.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Kahraman Kırgızistan'da

İsmail Kahraman, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde onuruna düzenlenecek kahvaltıya katılacak, Ahıska Türkleri'nin temsilcileriyle bir araya gelecek ve temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

(Bişkek/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Saraybosna Kantonu Sağlık Bakanı Zilha Ademay ile görüşecek, Mostar Yunus Emre Enstitüsü'nde öğrencilerle bir araya gelecek.

(Bosna Hersek/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Terör Suçları Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ve adliyeyi ziyaret edecek.

(Erzurum/10.00/13.30/16.30)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vodafone Vakfı 7-14 Yaş Arası Kodlama Eğitimi ve 26 Ağustos Tabiat Parkı Yöre Ürünleri Satış Üniteleri ve Sosyal Tesisleri temel atma törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/10.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın toplantısı düzenleyecek, belediye başkanları toplantısına, Alanya Belediyesi Belediye Sarayı temel atma töreni ve açılışlara katılacak, Güneş Enerji Santralinde incelemede bulunacak.

(Antalya/11.00/14/30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Evden Okula Haydi· Anneler Spora yürüyüşü ve çorba dağıtımına, "Sosyal Poli·ti·kalarda Gönül Adımları -Kocaeli·'yi· Di·nli·yoruz" programına, Büyükşehi·r Beledi·yesi pazar yeri· temel atma töreni·ne katılacak, AK Parti· İl Başkanlığını zi·yaret edecek, engelliler ve şehit aileleriyle bir araya gelecek.

(Kocaeli/07.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB'de, "OSB'ler Üst Kurulu Akdeniz Bölge Toplantısı"na, Hilton Oteli'nde Mersin İş Dünyası Başarı Ödülleri Töreni'ne katılacak, Akdeniz AK Parti teşkilatını ziyaret edecek, Liva Otel'de AKSEV'in 20. kuruluş yılı ve Divan Otel'de Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneğinin kuruluş yılı programlarına iştirak edecek.

(Mersin/10.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye- Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı'nı oluşturan TOBB, Türk-İş, TİSK, TESK, TZOB, Hak-İş, Memur-Sen ve Türkiye KAMU-SEN tarafından, TOBB İkiz Kuleler'de ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Sebahattin Zaim'in 10. ölüm yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına, Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu İstanbul Global Ofisi açılışına, "500. Yılında Mukaddes Emanetler ve Yavuz Sultan Selim Sergisi"ne, "Motif Vakfı Halkbilim Ödülleri" törenine katılacak.

(İstanbul/10.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa- Trabzonspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Göztepe, Antalyaspor-Gençlerbirliği ve Galatasaray-Teleset Mobilya Akhisarspor maçları yapılacak.

(İstanbul/Malatya/14.00/Antalya/16.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 15. haftasında Ümraniyespor- Balıkesirspor Baltok, Büyükşehir Belediye Erzurumspor- Adana Demirspor, Gazişehir Gaziantep-MKE Ankaragücü ve Adanaspor- Elazığspor maçları oynanacak.

(İstanbul/Erzurum/13.00/Gaziantep/Adana/15.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftası, Galatasaray Odeabank-Muratbey Uşak, Darüşşafaka-Demir İnşaat Büyükçekmece, Gaziantep Basketbol- Beşiktaş Sompo Japan ve Pınar Karşıyaka-TOFAŞ maçlarına sahne olacak.

(İstanbul/13.00/15.15/Gaziantep/17.00/İzmir/20.15) (Fotoğraflı)

4- Kupa Volley Erkekler 1. etabında TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik- Fenerbahçe, Beşiktaş-Galatasaray HDI Sigorta, Jeopark Kula Belediyespor- Maliye Piyango ve İnegöl Belediyespor-Afyon Belediyesi Yüntaş maçları yapılacak.

(İstanbul/13.00/14.00/Manisa/14.00/Bursa/15.30) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi 9. haftası, Bornova Beckerspor-Yakın Doğu Üniversitesi, Adana ASKİ-Abdullah Gül Üniversitesi, OGM Ormanspor-BOTAŞ, Galatasaray- Canik Belediyespor ve İstanbul Üniversitesi-Beşiktaş karşılaşmalarına sahne olacak.

(İzmir/13.00Adana/14.00/Ankara/İstanbul/15.00/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

6- TFF 2 ve 3. Lig'de 16. hafta maçları başlayacak. (Fotoğraflı)

7- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 11. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- " Sivas'tan çıkan yolcu 5 saatte Haydarpaşa'ya varacak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı 2018 sonu 2019 başında bitirip hizmete sunmayı hedefliyoruz"

"Ankara-Sivas arası mevcutta yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Kaldı ki şu anda elektrikli ve sinyalli hale getirmekten yana bir çalışmamız var. Dolayısıyla o arada tren çalışmıyor. YHT ile Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek"

"YHT, şu anda Ankara- Pendik arası çalışıyor. YHT'nin Haydarpaşa'ya kadar olan kısmı bittiğinde Sivas'tan çıkan yolcu 5 saatte Haydarpaşa'ya varacak"

(Cüneyt Çelik/Muhammet Mutaf/Kars)

2- İthalata damping önlemi freni

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"Dünya Ticaret Örgütünün 1995-2017 dönemi verilerine göre, yürürlüğe konulan 196 dampinge ve sübvansiyona karşı önlemle Hindistan, ABD, AB ve Brezilya'nın ardından 5'inci sırada yer alıyoruz"

"Yerli üreticimizi korumaya yönelik bu tedbirler sonrasında önleme tabi ürünlerin genel ithalatı yüzde 10 azalırken, önleme tabi ülkelerden ithalat yüzde 40 azaldı"

"Gelecek yıl halihazırda yürütülen 30 soruşturmanın tamamlanmasını öngörüyoruz. Yerli üreticilerden gelen yeni soruşturma taleplerini mevzuat kapsamında değerlendiriyoruz"

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- İslamofobiye dijital ortamda "savaş" açtılar

Sosyal Akıl Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında geliştirilen "Fight İslamofobi" adlı cep telefonu uygulamasını yükleyenler, dijital oyunlar, çizgi filmler ve ders kitaplarında karşılaştıkları İslam karşıtı ifadelerin fotoğraf ve görüntüsünü çekip, derneğe gönderecek

Dernekte uzmanlar eşliğinde oluşturulacak bir kurul tarafından incelenecek fotoğraflar, daha sonra değerlendirilmek üzere düşünce kuruluşları, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle paylaşılacak

Sosyal Akıl Derneği Başkanı Dündar:

"Uygulamanın yazılımı bitti, test aşamasına geldik. Bir ya da iki ay içinde sistemlere yüklenecek ve duyurusu yapılacak"

(Güç Gönel Sağıroğlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement