Gündem / 9 Aralık 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 9 Aralık 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Verimlilik Teknoloji Fuarı'nı ziyaret edecek.

09.12.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Verimlilik Teknoloji Fuarı'nı ziyaret edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ziyaret edecek, Eğitim Vizyonu Çalıştayı'na katılacak.

(İzmir/10.15/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Ermenistan'da erken milletvekili seçimleri izleniyor.

(Erivan)

2- Fransa ve Belçika'da "sarı yeleklilerin" düzenlediği protestoların yansımaları takip ediliyor.

(Paris/Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.?

(Halep/İdlib)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.?

(Riyad/Washington/Ankara)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 40 ülkeden 329 sanatçının 788 eserle katıldığı "Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması"nın sergisi ve ödül töreni Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Voleybolda Kadınlar FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Çin'in Shaoxing kentinde sona erecek.

Finalde VakıfBank, Brezilya temsilcisi Minas, üçüncülük maçında ise Eczacıbaşı VitrA, aynı ülkeden Praia ile karşı karşıya gelecek.

(Shaoxing/15.00/12.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 15. haftaya Büyükşehir Belediye Erzurumspor- Evkur Yeni Malatyaspor, Bursaspor- Antalyaspor, Akhisarspor- Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(Erzurum/13.30/Bursa/16.00/Manisa/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Spor Toto 1. Lig'de 15. hafta Hatayspor- Boluspor, Ümraniyespor-Tetiş Yapı Elazığspor, Denizlispor- Gençlerbirliği, Eskişehirspor- Altay müsabakalarıyla sürüyor.

(Hatay/İstanbul/13.30/Denizli/16.00/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 10. haftaya Beşiktaş Sompo Japan-Darüşşafaka Tekfen, Afyon Belediyespor-Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(İstanbul/15.15/Afyonkarahisar/17.30/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

5- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 8. hafta Mersin Büyükşehir Belediyespor- Çukurova Basketbol, Canik Belediyespor-İzmit Belediyespor, BOTAŞ-Fenerbahçe, İstanbul Üniversitesi- Gündoğdu Adana Basketbol, Hatay Büyükşehir Belediyespor-OGM Ormanspor, Beşiktaş- Bellona Kayseri Basketbol müsabakalarıyla tamamlanacak.

(Mersin/14.00/Samsun/Ankara/İstanbul/16.00/Hatay/16.30/İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi'nin 9. haftası Halkbank- Arkas Spor, Galatasaray- Ziraat Bankası, İnegöl Belediyespor- Arhavi Belediyespor, Maliye Piyango-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla bitecek.

(Ankara/14.00/İstanbul/15.00/Bursa/16.00/Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbolda Erkekler Süper Lig'in 11. haftası 2 maçla, Kadınlar Süper Lig'in 10. haftası ise 3 maçla sona erecek.

8- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 16. hafta maçları tamamlanacak.

9- Avrupa Kros Şampiyonası, 20 yaş altı, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde Hollanda'nın Tilburg kentinde yapılacak.

(Tilburg/12.45/13.35/16.10)

ÖZEL HABER

1- "Konaklama gelirimiz 10, gastronomi gelirimiz 5 milyar dolar olacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

"2018'de konaklama gelirlerimiz 10 milyar dolar olacak tahminen, gastronomi gelirleri ise 5 milyar dolar. Aslında bunun birbiriyle dengeli olması lazım. Konaklama kadar sizin minimum gastronomi yapmanız lazım ki hedeflediğiniz turizm gelirlerine ulaşın"

"İşin üzücü tarafı, gastronomi ve Türk mutfağı konusunda rakiplerimizin çok çok ilerisindeyiz fakat bu değerlerimizi ortaya çıkaramamışız, değerlendirememişiz"

"Şimdi 2019 itibarıyla gastronomi bizim için çok çok önemli bir hale geliyor. 20 Mart 2019'dan itibaren yurt dışı sergi konseptlerine başlıyoruz, önce Japonya'da Tokyo ve Kyoto'da, daha sonra 2020 itibarıyla Londra, Berlin ve Moskova'da... Bu gezen sergilere biz normalde Topkapı Müzesi eserleriyle başlıyorduk, bunların yanı sıra gastronomi bölümü de koyacağız artık"

(Mehmet Akif Parlak/ Gaziantep)

2- Konteynerler yerli x-ray cihazlarından geçecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan:

"Kaçakçılıkla mücadele kapsamında son 5 yılda teknolojiye 300 milyon liralık yatırım yaptık"

"X-ray tarama sistemlerini milli kaynaklarla yerli olarak üretmeye başlayacağız. Bu kapsamda TÜBİTAK ve yerli girişimcilerle ortak çalışmalar yapıyoruz"

"Bu yıl kasım sonu itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72 artışla 45 ton uyuşturucu ele geçirildi"

(Ayşenur Sağlam/Ankara)

3- Bedelli askerlerin eğitimini AA görüntüledi

AA ekibi, bedelli askerlik uygulamasından yararlanan yükümlülerin temel askerlik eğitimlerini görüntüledi

Silah altına alınan bedelli askerlik yükümlüleri eğitimlerini eksiksiz yerine getiriyor

Tüfekli-tüfeksiz yanaşık düzen eğitimi verilen askerler, yüksek disiplin içinde aldıkları emirleri yerine getiriyor

Öğretim atışları kapsamında 25 metredeki hedefi vuran bedellilerin eğitimleri askerlik yeminine kadar sürecek

(Sarp Özer/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 9 Aralık 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.


Advertisement