GÜNDEM / 9 Eylül 2019 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 9 Eylül 2019

GÜNDEM / 9 Eylül 2019

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen, 2019-2020 eğitim öğretim yılında ders başı yapacak.

09.09.2019 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor

18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen, 2019-2020 eğitim öğretim yılında ders başı yapacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kadıköy'deki Atatürk Fen Lisesi'nde, Yapımı Tamamlanan Okulların Ortak Açılışı ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Turgut Özal Kültür ve Spor Merkezi ile Sadri Alışık Kreşi açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Plevne Anadolu Lisesi'nde 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış programında yer alacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda düzenlenecek "Alternatif Finansta Yeni Ufuklar" programına katılacak.

(İstanbul/11.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, parti genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek CHP'nin kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılacak.

(Ankara/09.30/12.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gönüllülük Yılı" kapsamında Melike Hatun Camisi'nde aşure ikramında bulunacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarılan güvenlik görevlisi Arzu Çakır'ın Ümraniye'deki evine destek ziyareti gerçekleştirecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Be-200 amfibi uçak montaj hattında incelemelerde bulunacak ve Be-200'ün gösteri uçuşunu izleyecek.

(Taganrog)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eylül ayına ilişkin beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

3- TÜİK, finansal yatırım araçlarının ağustos ayı reel getiri oranlarını duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek ve KKTC Meclisinde yer alan siyasi parti liderlerinin katılımı ile düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılacak.

Çavuşoğlu, Akıncı ile düzenleyecekleri ortak basın toplantısının ardından KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ı ziyaret edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İngiltere'de parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda hükümetin erken seçim önergesi oylanacak.

(Londra)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Haseke/Rakka) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge tesisine yönelik dün gerçekleştirilen ilk ortak kara devriyesinin ardından sınır hattındaki gelişmeler izleniyor.

(Şanlıurfa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 11'i tutuklu 14'ü firari 107 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vehbi Koç Vakfına bağlı bir kurum olarak 2010 yılında açılan Arter'in Dolapdere'deki yeni binasının açılış törenine katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbolda Çin'de düzenlenen 2019 FIBA Dünya Kupası'nda 2. tur grup ve 17-32'ncilik klasman etabı maçları sona erecek.

Klasman etabında yer alan Türkiye, O Grubu'ndaki ikinci maçında Yeni Zelanda ile karşılaşacak. Gruptaki diğer maçta Japonya ile Karadağ karşı karşıya gelecek.

Kupada günün diğer maçlarında 2. tur K Grubu'nda Çekya- Yunanistan ve ABD-Brezilya, L Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti- Litvanya ve Fransa- Avustralya karşılaşacak. Klasman etabında ayrıca, P Grubu'nda Ürdün- Senegal ve Almanya- Kanada maçları oynanacak.

(Dongguan/14.30/10.30/Shenzen/11.30/15.30/Nanjing/11.00/15.00/Şanghay/11.00/15.00) (Fotoğraflı)

2- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Moldova ile 10 Eylül Salı günü yapılacak H Grubu 6. hafta maçı öncesi, müsabakanın oynanacağı Zimbru Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Milliler, maçın hazırlıklarını aynı statta yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Kişinev/20.30/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 6. haftaya C, E, G ve I gruplarında 10 maçla devam edilecek.

4- 2019 Erkekler Dünya Boks Şampiyonası Rusya'nın Ekaterinburg kentinde başlayacak.

ÖZEL HABER

1- Yaş meyve sebze ihracatında lider Rusya

Türkiye'den yılın 8 aylık döneminde 114 ülkeye 1 milyon 964 bin 812 tonluk yaş meyve sebze ihracatı karşılığında 1 milyar 207 milyon 84 bin 507 dolar gelir elde edildi

Dış satımda 375 milyon 386 bin 968 dolar ile Rusya ilk sırada yer aldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu:

"Rusya'ya yılın 8 aylık döneminde yapılan ihracatta yine yaş meyve sebze lider oldu"

(Meltem Yılmaz/Trabzon)

2- Gebze'deki Teknoloji Bankası, ülkelerin teknolojik girişimlerini finanse ediyor

UNDP Türkiye Mukim Temsilci Vekili Claudio Tomasi:

"Türkiye, telif hakları, teknolojinin mülkiyeti ve teknoloji geliştirme yeteneği gibi konularda gerçekten çok verimli işler yapıyor"

"Türkiye'de şimdiye kadar atılmış olan önemli adımlardan biri de az gelişmiş ülkeler için Teknoloji Bankası oluşturulması oldu. Gebze'de açılan Teknoloji Bankası, küresel manada katkı oluşturan bir inisiyatifti. Bu önemli kurumun ana fonksiyonu, teknolojik açıdan geri kalan ülkelerin teknolojik girişimlerini finanse etmektir"

"Türkiye, New York'ta, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na ulaşma yolundaki ilerlemesini özetleyen bir rapor sundu. Herkes, Türkiye'nin bu süreci ne kadar ciddiye aldığını bu raporla görmüş oldu"

(Yunus Türk/İstanbul)

3- Yargıdan "motoru arızalı" otomobil için para iadesi kararı

Sakarya'dan satın aldığı 2. el otomobilin İzmir'e dönerken motor arızası yapmasının ardından parasının iadesini isteyen tüketici, girişimlerinden sonuç alamayınca konuyu yargıya taşıdı

Mahkeme, satış bedeli olan 52 bin 500 liranın davayıca geri ödenmesine karar verdi

(Meriç Ürer/İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 9 Eylül 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement