GÜNDEM ÖZETİ / 1 Mart 2020 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM ÖZETİ / 1 Mart 2020

GÜNDEM ÖZETİ / 1 Mart 2020

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

01.03.2020 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Pekin/Ankara)

2- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

3- Libya'da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara)

GÜNCEL

1- İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek.

(Ankara/13.08)

2- Rejim unsurlarının İdlib'deki hava saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Hatay)

3- Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin Edirne sınır hattında ve Ege Denizi kıyısındaki hareketliliği izleniyor.

4- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır)

5- Van'ın Başkale ilçesi ile Elazığ'daki depremlerin ardından yürütülen çalışmalar izleniyor.

(Van/Elazığ)

SPOR

1- Süper Lig'de 24. haftaya Yukatel Denizlispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor, MKE Ankaragücü-Demir Grup Sivasspor, Galatasaray- Gençlerbirliği maçlarıyla devam edilecek.

(Denizli/13.30/Ankara/16.00/İstanbul/19.00)

2- TFF 1. Lig'de 25. hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Ekol Göz Menemenspor, Cesar Grup Ümraniyespor- Bursaspor, İstanbulspor- Adanaspor, Altay- Altınordu karşılaşmalarıyla sürecek.

(Erzurum/14.00/İstanbul/14.00/16.30/İzmir/19.00)

3- ING Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftası Sigortam.net İTÜ Basket- Anadolu Efes, Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol- Beşiktaş Sompo Sigorta, Gaziantep Basketbol-OGM Ormanspor, Türk Telekom- Pınar Karşıyaka, Meksa Yatırım Afyon Belediyespor- Fenerbahçe Beko karşılaşmalarıyla sona erecek.

(İstanbul/13.00/20.00/Gaziantep/Ankara/15.15/Afyonkarahisar/17.30)

4- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 20. hafta ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor-İzmit Belediyespor karşılaşmasıyla tamamlanacak.

(Mersin/16.00)

5- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 20. haftasında PTT- Aydın Büyükşehir Belediyespor, Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Karayolları, Türk Hava Yolları- Eczacıbaşı VitrA, Nilüfer Belediyespor-Fenerbahçe Opet karşı karşıya gelecek.

(Ankara/15.00/İstanbul/15.30/19.00/Bursa/17.30)

6- Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Kupası çeyrek final ilk maçında Macaristan temsilcisi Siofok'u konuk edecek.

(Kastamonu/16.00)

7- Hentbolda Erkekler Süper Lig'in 15. haftası tek maçla tamamlanacak. Kadınlar Süper Lig'in 16. haftasında 2 karşılaşma oynanacak.

8- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 26. hafta müsabakaları tamamlanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM ÖZETİ / 1 Mart 2020 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı
    15:47 Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı

    Talas Belediyesi Geçici Hayvan Barınma ve Yaşam Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ruhsat alarak doğal yaşam alanına dönüştü. Merkez, Türkiye'de üçüncü olma özelliği taşıyor.

  • CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı
    15:45 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı

    CHP Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Soyugüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacaklarını ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleyeceklerini belirtti. AK Parti yetkilileri ise Soyugüzel'in katılımının bir başarı ve kazanım getireceğini ifade etti.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.


Advertisement