Gündem Özeti / 1 Mayıs 2019 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 1 Mayıs 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle...

01.05.2019 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yemek verecek.

(Ankara/14.30/15.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'ne katılacak.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği 12. Sektör Toplantısına katılacak.

(Afyonkarahisar/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "TOBB 75. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı kapsamında, Zırhlı Amfibi Hücum Aracı-ZAHA Ön Prototip Aracı tanıtımına iştirak edecek.

Demir ayrıca HİK Sistemi İçin Lojistik Destek İş Birliği Protokolü, Altay Yazılım-Kongsberg İş Birliği Protokolü, SSB ile ASELSAN arasında Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesi, ASELSAN ile Kazakistan STE firmaları arasında satış ve tedarik sözleşmeleri ve ALTAY Tankı Seri Üretim Projesi alt yüklenici sözleşmeleri imza törenlerine katılacak.

(İstanbul/09.00-11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 75. Mali Genel Kurulu dolayısıyla Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'da Asya İş Birliği Diyaloğu 16. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.

(Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Venezuela'daki darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Caracas/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğündeki çeşitli sivil toplum kuruluşu, sendikalar ve partiler Bakırköy Pazar Yeri'nde, Başkent'te çeşitli sendika, sivil toplum kuruluşu ve odalar Anadolu Meydanı'nda, Hak-İş ve Memur-Sen Şanlıurfa'da, Türk-İş Kocaeli'de, Türkiye Kamu-Sen Samsun'da kutlayacak.

(İstanbul/14.00/Ankara/13.00/Şanlıurfa/10.00/Kocaeli/10.00/Samsun/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalacak son takım İstanbul'da belli olacak.

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Anadolu Efes, İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanya'nın Barcelona ile İngiltere'nin Liverpool takımları karşı karşıya gelecek.

(Barselona/22.00) (Fotoğraflı)

3- Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi dördüncü maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarında Beykoz Belediyespor- Beşiktaş Mogaz, SELKA Eskişehir Hentbol-1955 Batman Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.00/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Basketbolda Erkekler FIBA Avrupa Kupası Almanya'da sahibini bulacak.

Kupa finalinin rövanşında Almanya temsilcisi s.Oliver Würzburg, İtalya'nın Dinamo Sassari takımını konuk edecek.

(Würzburg/18.00)

ÖZEL HABER

1- Bakan Turhan "Turistik Doğu Ekspresi" için düğmeye bastı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan:

"Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'ne yolcu talebi her geçen gün artıyor"

"Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 'Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferinin, 29 Mayıs'ta Ankara'dan Kars'a hareket etmesi konusunda mutabık kaldık"

"Turistik Doğu Ekspresi, 120 kişi kapasiteli olacak. Tamamı yataklı vagondan oluşacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak"

(Ankara/ Arife Yıldız Ünal)

2- Görme engelli Türk, Washington'da milyonlara "göz kulak" olacak

Doğuştan görme engelli Hasan Özdemir, 10 yıl boyunca çalıştığı Microsoft Türkiye'de, Erişilebilirlikten Sorumlu Program Yöneticisi unvanını alarak Washington'a atandı

Özdemir, Washington'da, milyonlarca insanın kullandığı Microsoft ticari yazılımlarının görme ve işitme engellilerin kullanımına uygun olup olmadığını denetleyecek

Erişilebilirlikten Sorumlu Program Yöneticisi Hasan Özdemir:

"Microsoft'un Washington Redmond'daki genel merkezinde Ticari Yazılım Geliştirmeden Sorumlu Organizasyon'a Erişilebilirlikten Sorumlu Program Yöneticisi olarak çalışacağım"

"Microsoft'un geliştirdiği tüm ürünlerin erişilebilir olması için bir 'sigorta' gibi çalışacağım. Microsoft'un geliştirdiği ürünlerin, teknolojilerin, çözümlerin alabildiğine erişilebilir, özellikle engelliler tarafından kullanılabilir olması için savaşacağım"

(Musab Turan/Tolga Yanık/İstanbul)

3- Usta ve çırağın yollarını kesiştiren "1 Mayıs"

Foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Taksim'de 34 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs 1977'deki olaylara ilişkin çektiği fotoğrafları kendisinden istemesi üzerine tanıştığı duayen foto muhabiri Ara Güler'i anlattı

Mesleğe başladığı yıllarda tanışmayı çok istediği Ara Güler'in bir dönem asistanlığını yapma şansını elde eden Aral, evrensel bir ustayla ortak sergi açmış tek foto muhabiri olmanın da gururunu yaşıyor

Ara Güler gibi değerleri, Türkiye açısından "evrensel köprüler" olarak tanımlayan Aral, insanların, usta foto muhabirinin salt fotoğraflarına değil, yaşam öykülerine ulaşması gerektiğini belirtiyor

Foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral:

"Nasıl Mimar Sinan'a sahip çıkıyorsak Ara Güler'e de öyle sahip çıkmamız lazım. İyi fotoğrafçıydı, kötü fotoğrafçıydı, sanatçıydı tartışmaları değil, yerelden ulusala, ulusaldan evrensele giden ender değerlerimizden biri. Türkiye fotoğraflarını 1940'lardan itibaren çeken onlarca fotoğrafçı var ama Ara tarih yazmış"

"Ben foto muhabiriyim, dediği zaman bir göz tanıklığından, tarihi sorumluluğu olan insandan bahsediyor. Özellikle bizim mesleğin adam yerine konmadığı, hiçbir zaman önemsenmediği bir ortamda, kendi meslektaşlarının önderliğine soyunması müthiş bir olay"

(Çiğdem Alyanak/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 1 Mayıs 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement