GÜNDEM ÖZETİ / 1 Nisan 2022 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM ÖZETİ / 1 Nisan 2022

GÜNDEM ÖZETİ / 1 Nisan 2022

6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, AA Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni'ne katılacak.

31.03.2022 23:58  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, AA Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni'ne katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Meslek Liseleri Aileler ile Buluşuyor" programına iştirak edecek.

(Rize/10.00)

3- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" konulu konferans verecek, Diyarbakır annelerini ve Valiliği ziyaret edecek, AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Diyarbakır/10.00-16.30)

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası Heyeti, ayakkabıcılar ve mobilyacılar sitesinde esnafla bir araya gelecek, Antakya Ziraat Odasını, İskenderun EXPO 2021 Hatay Alanı'nı ziyaret edecek, Balkan Buluşması'na katılacak.

(Hatay/10.00-16.00)

EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yerel Yönetimler Bilim Merkezleri Destek Programı imza törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

2- TÜİK, 2021 yılı aile yapısı araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Marta Lucia Ramirez ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.15)

2- Rusya- Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

(Kiev/Moskova/Ankara)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde teravih namazını kıldıracak.

(İstanbul/20.57)

2- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna'dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransa'da Avrupa Konseyi Kültür Bakanları Konferansı'na katılacak.

(Strazburg)

SPOR

1- Katar'da 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın grup kura çekimi yapılacak.

(Doha/19.00)

2- 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 72 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu altın, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 57 kiloda Elvira Kamaloğlu ve 62 kiloda Yağmur Çakmak bronz madalya için mindere çıkacak; grekoromen stil mücadelesi 55, 63, 77, 87 ve 130 kilolarda müsabakalarla başlayacak.

(Budapeşte)

3- Spor Toto 1. Lig'de 30. hafta mücadelesi Tuzlaspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/20.00)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 33. haftasında Anadolu Efes, Almanya'nın ALBA Berlin takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30)

5- ING Basketbol Süper Ligi'nin 26. haftası HDI Sigorta Afyon Belediyespor- Fenerbahçe Beko maçıyla başlayacak.

(Afyonkarahisar/20.00)

6- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftası başlayacak; Elazığ İl Özel İdare- Galatasaray ve Beşiktaş HDI Sigorta-ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi maçları yapılacak.

(Elazığ/14.00/İstanbul/17.00)

7- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde 26. ve son hafta Sarıyer Belediyespor- Aydın Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/14.00)

8- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 26. ve son hafta maçları yapılacak.

Avşar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntaş- Sorgun Belediyespor, Halkbank-Fenerbahçe HDI Sigorta, Bingöl Solhanspor- Bursa Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray HDI Sigorta-Spor Toto, Altekma-Ziraat Bankkart, Allpower Akü Cizre Belediyespor- Arkas Spor, Tokat Belediye Plevne-Yeni Kızıltepespor karşılaşmaları oynanacak.

(Afyonkarahisar/15.00/Ankara/Bingöl/İstanbul/İzmir/Şırnak/Tokat/16.00)

9- Voleybol Sigorta Shop Kadınlar 1. Lig Final Etabı, Çukurova Belediyespor-İlbank, Karşıyaka-Adam Voleybol maçlarıyla başlayacak.

(Bursa/12.00/14.30)

10- Judoda Antalya Grand Slam başlayacak; kadınlarda 88, 52 ve 57 kilolarda, erkeklerde 60, 66 kilolarda müsabakalar yapılacak.

(Antalya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM ÖZETİ / 1 Nisan 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı
    13:28 Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı

    Karabük'te tarım faaliyetleri kapsamında 195 bin dekar alana hububat, 65 bin dekar alana yem bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılmaktadır. Karabük'te toplamda 370 bin dekar alanda tarım yapılmakta olup, ayrıca silajlık mısır ve çeltik ekimi de yapılmaktadır.

  • Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
    13:26 Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem

    Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

  • Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    13:26 Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde Aylin Karaca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, kendi imkanlarıyla Menteşe Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan sürücünün durumu iyi.

  • Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti
    13:26 Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti

    Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ortak projeler, değişim programları, Ar-Ge çalışmaları ve Çin dili ve kültürüne ilişkin çalışmalar ele alındı.

  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi
    13:25 Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi

    Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.

  • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı
    13:23 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan bir şahin, tedavi edilmek üzere Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Yaralı kuşun tedavisinin ardından doğaya salınması planlanıyor.

  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı
    13:23 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni araçlar için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehrin kalkınması ve modern teknolojiyle buluşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Antalya OSB'de Kadın İstihdamını Artırmak İçin Çelik Kaynakçılığı Kursu Başlatıldı
    13:22 Antalya OSB'de Kadın İstihdamını Artırmak İçin Çelik Kaynakçılığı Kursu Başlatıldı

    Antalya OSB Yönetimi, kadın istihdamını artırmak ve çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla çelik kaynakçılığı kursu başlattı. Ayrıca, Başkan Ali Bahar tarafından müjdelenen ekolojik kreş projesiyle kadınların iş hayatına destek sağlanacak.


Advertisement