GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2022 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2022

GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2022

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Moğolistan Ulusal Büyük Kuralı (Meclisi) Başkanı Zandanshatar Gombojav ile bir araya gelecek.

13.10.2022 23:59  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Moğolistan Ulusal Büyük Kuralı (Meclisi) Başkanı Zandanshatar Gombojav ile bir araya gelecek.

(TBMM/11.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlığı ile THY arasında engelli, gazi, malul, gazi ve şehit yakınlarının seyahatlerini kolaylaştırmayı öngören protokol imza törenine katılacak.

(İstanbul/15.00)

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Sıfır Atık Festivali'nin açılışına iştirak edecek.

(Kocaeli/10.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmcilerle buluşacak, Mezopotamya Lezzetleri Atölyeleri'ne katılacak, Yöresel Türküler Konseri'ni ve Kürk Mantolu Madonna Tiyatro Oyunu'nu izleyecek.

(Diyarbakır/13.30/17.30/19.00/20.00)

EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dünya Standartlar Günü Uluslararası Standardizasyon Zirvesi ile Easycep Yenileme Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00/14.00)???????

2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programı ile Hibe Tohum Dağıtım Töreni'ne iştirak edecek.

(Uşak/10.00/14.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını, ekim ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı ücretli çalışan istatistiklerini, eylül ayı konut satış verileri ile tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komite 8. Toplantısı çerçevesinde Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.45)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı ile "Küresel Belirsizlik Çağında İstikrarlaştırıcı Güç Türkiye Konferansı"na katılacak.

(Kahramanmaraş/10.30/11.15)

2- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Siirt Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşacak, Şeyh Faraç Camisi'nin açılışında cuma namazını kıldıracak ve hutbe verecek, Erkek Hafızlık İcazet Programı'na ve Remziye Batğı Erkek Kur'an Kursu açılışına iştirak edecek.

(Siirt/10.00/11.30/12.03/14.30/17.00)

3- Anadolu Ajansı tarafından AA Genel Müdürlüğü'nde "Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu" düzenlenecek.

(Ankara/09.30)

SPOR???????

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Ampute Futbol Milli Takımı kabul edecek, Zeytinburnu Millet Bahçesi ve Buz Adası Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/11.30/14.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta Corendon Alanyaspor-Fraport TAV Antalyaspor maçıyla başlayacak.

(Antalya/20.00)

3- Spor Toto 1. Lig'in 9. haftasının ilk maçında Boluspor, Altaş Denizlispor'u konuk edecek.

(Bolu/20.00)

4- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftası Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji mücadelesiyle başlayacak.

(Ankara/19.00)

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nin 2. haftası iki maçla başlayacak.

5- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe Beko, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/21.00)

6- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 4. haftası Arkas Spor- Hatay Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

(İzmir/14.00)

7- Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Kupası 2. Tur ilk maçında Antalya Konyaaltı Belediyespor, Yunanistan'ın AESH Pylea takımını konuk edecek.

(Antalya/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, Özgür Özel'in sözlerini kınayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakareti kabul etmeyeceklerini vurguladı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement