Gündem Özeti / 14 Mart 2019 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 14 Mart 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu, sendika, iş dünyası temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluşma programına katılacak, Hekimhan ve Akçadağ ile Gölbaşı, Besni ve Tut ilçelerini ziyaret edecek.

14.03.2019 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu, sendika, iş dünyası temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluşma programına katılacak, Hekimhan ve Akçadağ ile Gölbaşı, Besni ve Tut ilçelerini ziyaret edecek.

(Malatya/09.15/11.30/13.00/Adıyaman/13.45/14.45/15.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uzlaştırma Ödül Töreni ve Basit Yargılama, Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi, Ceza Kararnamesi Çalıştayı"na katılacak, Şehitkamil Hastanesi'ni ziyaret edecek, Şahinbey Belediyesi Millet Kıraathanesi'nin açılışını yapacak.

(Ankara/10.00/Gaziantep/13.45/16.00)

2- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, " Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/19.00)

3- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Gençler Soruyor Başkan Cevaplıyor" programı ile "Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı"na katılacak.

(İstanbul/17.30/19.00)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açık hava toplantılarına katılacak.

(Aksaray/14.30/Nevşehir/17.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde düzenlenen "Sıralardan kürsülere, tıp fakültesinden siyasete uzanan bir başarı öyküsü" programına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

EKONOMİ

1- İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, AA Finans Masası canlı yayın konuğu olacak.

(İstanbul/14.00 )

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, muhtarlar, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacak, Özel Ege Tütün Fabrikasını ziyaret edecek, yem fabrikası ve yem katkı malzemeleri tesisi temel atma törenlerine katılacak.

(İzmir/10.00-17.30)

3- TÜİK, ocak ayı Sanayi Üretim Endeksi ile şubat ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu, mart ayına ilişkin beklenti anketini, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" başlıklı konferansa katılacak.

(Brüksel)

2- İngiltere Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası "Brexit tarihini erteleme" seçeneğini oylayacak.

(Londra)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, 14'ü firari 85 sanığın yargılamasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları yapılacak.

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 26. haftasında Anadolu Efes, İsrail temsilcisi Maccabi FOX, Darüşşafaka Tekfen ise İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Tel Aviv/22.05/Las Palmas de Gran Canaria/23.30)

3- Basketbolda Kadınlar FIBA Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Çukurova Basketbol, İtalya temsilcisi Famila Schio ile Servet Tazegül Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Mersin/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 14 Mart 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement