Gündem Özeti / 16 Eylül 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 16 Eylül 2013

Gündem Özeti / 16 Eylül 2013

ANADOLU AJANSI

16.09.2013 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güven mektuplarını sunacak Benin Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou ile Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau'yu Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Ankara/15.00/16.00)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Binada yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile AK Parti Genel Merkezinde akşam yemeğinde bir araya gelecek. (Ankara/13.00/19.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Özel Hasan Tanık Ortaokulu'nda 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenine katılacak. (Ankara/09.30)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki duruma ilişkin temaslarda bulunmak için Paris'e gidecek.

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile dörtlü toplantıya katılacak Davutoğlu, ikili temaslarda da bulunacak.

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman ve ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ile görüşecek, ABD Ticaret Odası'nın düzenlediği toplantıda iş adamlarıyla bir araya gelecek. ?(Washington)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenine katılacak. (Ankara/10.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, partisinin Kemer ilçe teşkilatı mensuplarıyla esnaf ziyaretinde bulunacak. (Antalya/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı, muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ile ABD ve Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarına ilişkin planı ve yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri ve geçici yönetimin, ülkedeki siyasi parti ve grup temsilcileriyle görüşmeleri izleniyor. (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

3- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun yıllık genel kurul toplantısı, kurumun Viyana'daki merkezinde başlayacak.

- Türkiye'nin de aralarında bulunduğu kurum üyesi 151 ülkeden üst düzey diplomat ile nükleer enerji uzmanlarının katılacağı toplantıda, İran, Suriye ve Kuzey Kore'nin nükleer programlarındaki son gelişmeler ele alınacak.

- Bağlantısız ülkeler adına İran'ın "Ortadoğu'nun nükleer silahlardan arındırılması ve İsrail'in nükleer yetenekleri" konulu bir karar tasarısını genel kurula sunması bekleniyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı Hanehalkı İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, sanatçılar Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın'ın da katılacağı törenle başlayacak.(Adana/20.30)

SPOR

1- Dünya Güreş Şampiyonası Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başlayacak.

Serbest stil müsabakalarının yapılacağı ilk gün Türk Milli Takımı'ndan 55 kiloda Sezar Akgül, 66 kiloda Yakup Gör ve 96 kiloda Rıza Yıldırım mindere çıkacak. (Budapeşte/14.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın son maçında Kasımpaşa ile Fenerbahçe, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek.(İstanbul/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 16 Eylül 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement