Gündem Özeti / 16 Mayıs 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 16 Mayıs 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a veda ziyaretinde bulunacak, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Karma İstişare Kurulu üyesi STK temsilcilerini kabul edecek, Bakanlar Kurulu üyeleri ve eşleri ile yemekte bir araya gelecek.

16.05.2016 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a veda ziyaretinde bulunacak, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Karma İstişare Kurulu üyesi STK temsilcilerini kabul edecek, Bakanlar Kurulu üyeleri ve eşleri ile yemekte bir araya gelecek.

(Ankara/14.00/15.00/19.00)

EKONOMİ

1-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Kurulu'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaş çay alım fiyatını açıklayacak.

(Rize/14.00)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin temel atma törenine katılacak, AK Parti İl Başkanlığı ve esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Siirt/11.30-13.30)

4- Türkiye İstatistik Kurumu şubat ayına ilişkin "İşgücü İstatistikleri" ile nisana ilişkin "Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi"ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Karadağ'ın AB üyeliğinden sorumlu Devlet Sekreteri ve Başmüzakerecisi Büyükelçi Aleksandar Andrija Pejoviç ile görüşecek.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretteki temasları izleniyor.

(Cidde)

3- Yemen'in başkenti Sana'nın doğusunda, Taiz kentinin ise batı ve doğu cephelerinde 10 Nisan'da karşıt gruplar arasında ilan edilen ateşkese rağmen gerçekleşen ihlaller ve olası gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Taiz/Aden)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

5- Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk'un da "Kafamda Bir Tuhaflık" adlı romanıyla aday gösterildiği, Uluslararası Man Booker Ödülü töreni İngiltere'de yapılacak.

(Londra)

6- ABD ve Libya'nın eş başkanlığında, "Libya" konulu toplantı düzenlenecek

(Viyana)

KÜLTÜR SANAT

1- Sinema sanatçısı Oya Aydoğan son yolculuğuna uğurlanıyor.

Aydoğan için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek. Sanatçının cenazesi, Levent Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Haliç Genç Edebiyat Günleri" kapsamında, şair Haydar Ergülen, Hatice Çay, Fazıl Baş ve Yusuf Koşal, Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde, "Genç Şairler Atölyesi"nde konuşacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı)

3- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen "İstanbul Seramik Sanat Günleri", Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde başlayacak.

(İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

4- 8. TRT Belgesel Günleri'nin ödül töreni, kurumun Tepebaşı'ndaki stüdyolarında gerçekleştirilecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı/Görüntülü)

SPOR

1- Avrupa Yüzme Şampiyonası İngiltere'de başlayacak.

(Londra/12.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement