Gündem Özeti / 23 Temmuz 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 23 Temmuz 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Lüksemburg Dönem Başkanlığı tarafından verilecek Avrupa İşleri Bakanları akşam yemeğine katılacak.

23.07.2015 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Lüksemburg Dönem Başkanlığı tarafından verilecek Avrupa İşleri Bakanları akşam yemeğine katılacak.

(Lüksemburg/19.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cibuti Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanı Moussa Dawaleh'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/11.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ceylanpınar'da şehit edilen polis memuru Feyyaz Yumuşak'ın cenaze törenine katılacak.

(Kırşehir/16.48)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç'taki terör saldırısında yaralanan ve tedavileri İstanbul'da süren Çağla Seven'i Çapa Tıp Fakültesi'nde, Güneş Erzurumluoğlu'nu Göztepe Medical Park Hastanesi'nde ziyaret edecek.

(İstanbul/14.00/16.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Cezayir'de 50 ülkeden sivil toplum kuruluşları ve uluslararası örgütlerin katılımıyla düzenlenen "Şiddetli Aşırıcılıkla Mücadele" konferansı izleniyor.

( Cezayir)

5- Mısır'da 23 Temmuz 1952'de düzenlenen ve "Özgür subaylar devrimi" olarak anılan, Kral Faruk'un Cemal Abdül Nasır öncülüğündeki askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasının yıl dönümündeki kutlamalar takip edilecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, temmuz ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

2- TÜİK, temmuz ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksini açıklayacak

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 2. ön eleme turu rövanş maçında Trabzonspor, Lüksemburg ekibi Differdange 03 ile karşı karşıya gelecek.

(Lüksemburg/20.00)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası'na Garanti Koza Arena'da devam edilecek.

(İstanbul/13.00)

3- Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan'da başlayan Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında İtalya ile karşılaşacak.

(Volos/19.00)

4- Fransa Bisiklet Turu'nun 18. etabı, Gap kenti ile Saint Jean de Maurienne yerel yönetimi arasındaki 186,5 kilometrelik parkurda yapılacak.

(Gap/13.20)

5- Spor Toto Süper Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları izleniyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement