Gündem Özeti / 26 Ekim 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 26 Ekim 2013

Gündem Özeti / 26 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

26.10.2013 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek ve protokol imza törenine iştirak edecek.

- Adalet Sarayının açılışını yapacak Gül, Melikşah Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Törenine katılacak.

- Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da programlarda hazır bulunacak. (Kayseri/12.00/12.30/16.00/17.00)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak, partisinin il başkanlığı hizmet binasının açılışını yapacak.

- Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul edecek, Van 100. Yıl Üniversitesinde yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yapacak Erdoğan'a, fahri doktora unvanı verilecek.

Başbakan Erdoğan, Van Valiliği tarafından Rescate Otel'de onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da programlara iştirak edecek. (Van/13.30/15.30/16.15/17.00/19.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  kadın girişimcilerle bir araya gelecek, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in sunumunu izleyecek.(İstanbul/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akhisar Zeytin Festivali ile Büyükbelen Zeytin ve Kültür Festivali'ne katılacak, Akhisar-Beşiktaş karşılaşmasını izleyecek, TRT tarafından düzenlenen "Türkülerle Manisa" konserinde bulunacak. (Manisa/12.00-20.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi Mavikent Konutları'nın kura çekimine, Türkiye Kent Konseyleri Birliğince düzenlenen "Engelsiz Kentler Çalıştayı"na, ASKOM Gaziantep Şubesi, Şehitkamil Belediyesi Anneler Parkı, Hilal Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu ve Gaziantep Empati İlkokulu'nun açılışı ile Bilim Sanat Merkezi ve Gaziantep Üniversitesi Uygulama İlkokulu protokol imza törenine katılacak. (Gaziantep/09.30-16.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya'ya gidecek.

- Bağış,  Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Mannheim Ofisi'nin açılışına katılacak, Yavuz Sultan Selim Camii'ni ziyaret edecek ve STK temsilcileri ile vatandaşlarla bir araya gelecek

- Bakan Bağış,  Mannheim çarşı esnafını ziyaret edecek, UETD Ofisi'nin Schwetzingen Wollfabrik'de düzenleyeceği etkinliğe katılacak ve iş adamlarıyla akşam yemeği yiyecek.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ASKON Gaziantep Şubesi ile Hilal Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu'nun açılışını gerçekleştirecek, sanayici ve iş adamlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek. (Gaziantep/12.00-16.30)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin ile görüşecek, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Davutoğlu, Vigenin ile çalışma yemeği yiyecek ve eski Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic ile görüşecek. (Ankara/12.30/13.30/ 14.00/ 15.30)

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmcilerle bir araya gelecek, valiliği ziyaret edecek, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi ile toplantı düzenleyecek, Efes Kongre Merkezi'ni ziyaret edecek, Kadıkalesi'nde incelemede bulunacak. (İzmir/10.00-17.40)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1924 Mübadelesinin 90. yılı dolayısıyla düzenlenen törene, Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne, Avrasya Bir Vakfı ile ASAM tarafından düzenlenen "Cumartesi Konferansları"nın açılışına katılacak. (İstanbul/10.00-14.00)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları" kapsamında düzenlenen "Kurtuluş Mitingi"ne katılacak. (Samsun/17.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenecek, "30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlıkları Aday Adayları Temayül Yoklaması" programına iştirak edecek. (Ankara/10.00)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Selüloz Kağıt ve Mamülleri İşçileri Sendikası 18. Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (Kocaeli/10.00)

11- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı Şahintepe İrtibat Bürosu'nun açılışını yapacak. (İstanbul/17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. (Şam/Halep)

2- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor. (Kahire/İskenderiye)

3- Mısır Geçici Başbakanı Hazim Biblavi'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki temasları izleniyor. (Abu Dabi)

SPOR

1- "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" uluslararası kadınlar tenis turnuvasına Sinan Erdem Spor Salonu'nda tekler

ve çiftlerde yarı final müsabakalarıyla devam edilecek. (İstanbul/13.00)

2- Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasına Kardemir Karabükspor-Medical Park Antalyaspor, Elazığspor-Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek. (Karabük/15.30 - Elazığ/Manisa/19.00)

- PTT 1. Lig'in 10. haftası 7 maçla başlayacak.

- Spor Toto 2. Lig'de 3, Spor Toto 3. Lig'de 2 maç yapılacak.

3- Beko Basketbol Ligi'nin 3. haftası 5 maçla başlayacak.

- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 5 karşılaşma oynanacak.

4- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde 5, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde 2 müsabaka yapılacak.

5- Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası 1. tur rövanş maçında Güney Kıbrıs Rum kesimi ekibi Anorthosis ile deplasmanda

karşı karşıya gelecek. (Limasol/17.00)

6- Dünya Halter Şampiyonası Polonya'da sürüyor. (Wroclaw)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 26 Ekim 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement