GÜNDEM ÖZETİ / 30 Mart 2021 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM ÖZETİ / 30 Mart 2021

GÜNDEM ÖZETİ / 30 Mart 2021

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems ile bir araya gelecek, Daems onuruna akşam yemeği verecek.

29.03.2021 23:59  Güncelleme: 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1 - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems ile bir araya gelecek, Daems onuruna akşam yemeği verecek.

( TBMM/11.00/Ankara/19.30)

Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millet Kütüphanesi'nde düzenlenecek "57. Kütüphane Haftası Açılış Töreni"ne katılacak.

(Ankara/13.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems ile görüşecek.

(TBMM/17.30)

3- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılının ilk Kamu Personel Danışma Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankaya Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu'nda "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir Programı"na katılacak, Polis Akademisi Başkanlığı'nda düzenlenecek "Polis Amirleri Eğitim Merkezi 5. Dönem Mezuniyet Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/11.00/12.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "57. Kütüphane Haftası Açılış Töreni"ne katılacak.

(Ankara/13.30)

4- TBMM Genel Kurulunda, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi görüşülecek.

(TBMM/15.00)

5- TBMM KİT Komisyonunda Sümer Holding A.Ş'nin hesapları ele alınacak.

(TBMM/15.30)

6- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu'nu ziyaret edecek, AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Ahmet Yıldız ile bir araya gelecek.

(TBMM/15.30/15.00/10.30)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İvedik OSB'de, Grafen Seri Üretim Tesisisi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Valiliği ve Tarım Fuarı'nı ziyaret edecek.

(Diyarbakır/11.15/12.15)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Merkez Bankası İdare Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak.

(Ankara/14.00 )

5- TÜİK, şubat ayı hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya'nın Kalbi- İstanbul Süreci 9. Bakanlar Konferansı'na katılacak.

(Duşanbe)

2- AB ve BM'nin ortaklaşa düzenlediği "Suriye ve bölgenin geleceğini desteklemek" konulu bağışçılar konferansı yapılacak.

3- Myanmar'da askeri darbe sonrası yaşanan gelişmeler ve protesto gösterileri izleniyor.

(Kuala Lumpur/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Letonya ile yapacağı maçı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda izleyecek.

(İstanbul/21.45)

2- 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne A, E, G ve H gruplarında yapılacak maçlarla devam edilecek; A Milli Futbol Takımı, G Grubu'ndaki 3. maçında Letonya'yı konuk edecek.

(İstanbul/21.45)

3- 2023 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda haziran ayında oynayacağı maça hazırlanan Ümit Milli Futbol Takımı, Sırbistan Ümit Milli Futbol Takımı'yla hazırlık mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

(Alanya/19.00)

4- Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley Finali'nde Spor Toto ile Halkbank karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.30)

5- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 32. haftasındaki deplasman mücadelelerinde Anadolu Efes, İspanya'nın Real Madrid takımıyla, Fenerbahçe Beko ise Almanya'nın Bayern Münih ekibiyle karşılaşacak.

(Madrid/20.00/Münih/22.00)

6- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi play-off turu I Grubu'nda iki Türk ekibi TOFAŞ ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek.

(Bursa/19.00)

7- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisine Çankaya Üniversitesi-OGM Ormanspor ve Hatay Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe Öznur Kablo ikinci maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/13.30/Hatay/16.00)

8- Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda çeyrek final mücadelesi Yenimahalle Belediyespor ile Üsküdar Belediyespor arasındaki ilk maçla başlayacak.

(Ankara/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM ÖZETİ / 30 Mart 2021 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Öğretmenler Sahura Davul ve Maniyle Uyandırdı
    05:49 Uşak'ta Öğretmenler Sahura Davul ve Maniyle Uyandırdı

    Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ritimde Öğretmenler Müzik ve Dans Topluluğu bünyesindeki 30 öğretmen, mani söyleyip davul, darbuka ve bendir çalarak vatandaşları sahura uyandırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2022 yılında kurulan topluluk üyesi 30 öğretmen, ramazan ayında sahurda davul çalınması ve mani okunması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde toplandı.

  • Çorum'da Polis Aracıyla Motosiklet Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
    05:45 Çorum'da Polis Aracıyla Motosiklet Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

    Çorum'un Buharevler Mahallesi İlim Yayma Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, polis aracıyla motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
    05:45 Polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

    Çorum'da polis aracıyla motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Buharevler Mahallesi İlim Yayma Kavşağı'nda meydana geldi. Mehmet S. İdaresindeki 19 AB 259 plakalı motosiklet ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekip otosu çarpıştı. Yaralanan motosiklet sürücüsü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor
    05:09 New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor

    New York'un metro sistemine entegre edilecek yeni bir yapay zeka tabanlı silah tespit sistemi, metropolün güvenliğini artırmak için test edilmeye başlanıyor. Bu girişim, Belediye Başkanı tarafından duyuruldu ve yolculara güvenlik hissi vermeyi amaçlıyor. Sistem, istasyonlardaki dönüş kapılarında konumlandırılacak ve bir kişi silah taşıyorsa bunu tespit edecek. Yapay zeka, algılanan bilgileri değerlendiriyor ve şüpheli bir nesne bulduğunda alarm veriyor. Bu teknoloji, tüm yaygın silahların imzalarını tanıyabiliyor. Testler üç ay sonra başlayacak ve süreçte diğer tedarikçilerin sistemleri de değerlendirilecek.

  • Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı
    04:45 Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı

    Muş'un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Çallıdere köyünde bir kadın, muhtar adayı oldu. 27 yaşındaki Bahar İncesu, köydeki sorunları çözmek ve gençlere yol göstermek amacıyla adaylığını ilan etti. İncesu, seçimle ilgili bilgileri almak üzere İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. İncesu, ailesinin onayını aldıktan sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimde muhtar adayı olacağını söyledi. Ayrıca, köyün yol sorununu çözmek için çalışmalar yapacağını ve gençlere devlet teşviklerini getirmek için çaba göstereceğini belirtti.


Advertisement