Gündem Özeti / 31 Ocak 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 31 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

31.01.2018 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

(Ankara/14.00/17.00/18.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/ PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ve yansımaları takip ediliyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda, "Yurt Dışında Yaşayan Türk Vatandaşı Olan ve Vatandaşlıktan İzinle Çıkmış Kadınların ve Ailelerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon"un çalışma alanına ilişkin gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yapacak.

(TBMM/14.30)

2- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, araç sicil ve tescil işlemlerinin Türkiye Noterler Birliğine Devir Töreni'ne katılacak.

(Ankara/09.30)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de ve Dünya'da Değerlendirme Sistemlerinin Eğitime Etkisi" programı ile Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'ne ve Türk Eğitim Derneğinin 90. Yıl Resepsiyonuna iştirak edecek.

(Antalya/10.00/13.30/Ankara/19.30)

4- TBMM Genel Kurulu'nda, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameler görüşülecek.

(TBMM/14.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Samsun'u Dinliyoruz" programından sonra partisinin il başkanlığını, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ile belediyeye ait huzurevi ile çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Samsun/09.30-16.30)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, The Green Park Hotel'de Kurumsal Yeniden Yapılanma ve İnsan Kaynakları Yönetimi Teknik Destek Projesi programına katılacak.

(Ankara/11.00)

2- TÜİK, 2017 yılı dış ticaret ve turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odasının ocak ayı meclis toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- FETÖ Davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri albay Yazıcı, eski alay komutanı albay Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi, 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin 15 tutuklu sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Darbe girişimi sırasında aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanması Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

Darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin dosyaların birleştirilmesi sonrası 131 sanığın yargılandığı dava, Silivri'de devam edecek.

(İstanbul/10.00)

Konya'da FETÖ'nün çatı yapılanmasına yönelik 195'i tutuklu 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Konya/ 09.30)

2- Ankara Garı önünde 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçlarında Teleset Mobilya Akhisarspor- Kayserispor, Akın Çorap Giresunspor- Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(Manisa/18.30/Giresun/20.30)

2- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 13. haftasında, A Grubu'nda Pınar Karşıyaka deplasmanda Rusya'nın Enisey takımıyla karşılaşacak, B Grubu'nda ise Gaziantep Basketbol, Almanya ekibi MHP Reisen'i konuk edecek.

(Krasnoyarsk/15.30/Gaziantep/20.00)

3- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası Top 16 turu 5. haftasında E Grubu'nda iki Türk takımı Darüşşafaka ile Galatasaray Odeabank, Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15)

4- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur 5. hafta maçında J Grubu'nda Demir İnşaat Büyükçekmece, Almanya temsilcisi Alba Fehervar'ı konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

5- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 14. ve son haftasında B Grubu'nda Yakın Doğu Üniversitesi, Rusya'nın Nadezhda takımını ağırlayacak, Fenerbahçe ise deplasmanda Polonya'nın Wisla Canpack ekibiyle karşılaşacak. A Grubu'nda da Galatasaray, deplasmanda Fransa temsilcisi ESBVA-LM ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30/Krakow/21.00/Villeneuve d' Ascp/22.15)

6- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 8'li tur rövanş maçlarında Hatay Büyükşehir Belediyespor, Macaristan ekibi Szekszard'ı konuk edecek, Mersin Büyükşehir Belediyespor ise deplasmanda Fransa temsilcisi Carolo Basket ile karşılaşacak.

(Hatay/18.00/Charleville-Mezieres/22.00)

7- Voleybolda Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, İtalya'nın Cucine Lube takımını konuk edecek.

(İstanbul/18.00)

8- Voleybolda Erkekler CEV Kupası 3. tur rövanş maçında Ziraat Bankası, deplasmanda Almanya'nın SWD Powervolleys ekibiyle karşılaşacak.

(Düren/21.00)

9- Voleybolda Erkekler CEV Challenge Kupası'nda Maliye Piyango, 3. tur rövanş maçında deplasmanda Belarus'un Stroitel takımıyla mücadele edecek.

(Minsk/18.30)

10- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 17. hafta karşılaşmaları yapılacak.

11- Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 15. haftanın son maçında Mudanya Belediyespor ile Kastamonu Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Bursa/15.00)

12- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 2. turunda A ve D Grubu müsabakaları Ankara ve Adıyaman'da sürüyor.

13- Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası 2. turunda A, B ve C Grubu müsabakaları Ankara, Rize ve Trabzon'da sona erecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 31 Ocak 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement