Gündem Özeti / 5 Ekim 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 5 Ekim 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME YARGI1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Aydın Üniversitesi akademik yıl açılış törenine ve üniversitenin Aydın Düşünce Platformu toplantısına katılacak.

05.10.2017 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME YARGI

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Aydın Üniversitesi akademik yıl açılış törenine ve üniversitenin Aydın Düşünce Platformu toplantısına katılacak.

(İstanbul/ 11.00/ 13.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Arakanlı Müslümanların durumuna dikkat çekmek için düzenlenen "Ölüme Sürgün" başlıklı organizasyonda kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/ 13.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Koçkarov ve Turizm Kalkınması Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abdulhakimov'un da yer aldığı Özbekistan heyeti ile görüşecek.

(Ankara/13.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere beldesi Güvenli mevkisinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Abdil Kılınç'ın Bolvadin ilçesinde düzenlenecek cenaze merasimine katılacak.

(Afyonkarahisar/12.50)

5- TBMM'den

Genel Kurulda, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

Plan ve Bütçe Komisyonunda bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/11.00)

İçişleri Komisyonunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/10.00)

DIŞ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yürütme Kurulunun Özel Oturumunda konuşacak, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'yla görüşecek, Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian'la bir araya gelecek.

(Paris)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güney Afrika Cumhuriyeti Temel Eğitim Bakanı Angie Motshekga ile Ticaret ve Sanayi Bakanı Rob Davies ile görüşmelerinin ardından Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki Karma Ekonomik Komisyonu Heyetler Arası Toplantısına katılacak.

(Pretoria)

3- Fransa'nın Mulhouse şehrinde 3 Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Mulhouse)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun yansımaları izleniyor

(Erbil)

5- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

7- İspanya'nın Katalonya bölgesindeki yasa dışı referandum sonrası gelişmeler takip ediliyor.

(Barselona/Madrid)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanlığının daveti üzerine Türkiye'ye gelen Hindistanlı oyuncu Aamir Khan, Kristal Elma etkinlikleri kapsamında Uniq Hall'de konuşma yapacak ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelecek.

(İstanbul/13.00-16.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Yeni Eskişehir Stadı'nda İzlanda ile oynanacak Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

A Milli Takım, son çalışmasını Yeni Eskişehir Stadı'nda yapacak.

(Eskişehir/18.15/18.45)

İzlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, karşılaşmayla ilgili Yeni Eskişehir Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

İzlanda, Yeni Eskişehir Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

(Eskişehir/11.00/11.30)

2- Futbolda Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde C, E ve F gruplarında 9 maç oynanacak.

3- Geçen sezon FIBA Avrupa Kupası'nı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi şampiyonu Rus temsilcisi Dinamo Kursk'la Süper Kupa'da karşılaşacak.

(Kursk/19.00)

4- Ümit Milli Futbol Takımı, 2019 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup ikinci maçında Kıbrıs Rum Kesimi ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Larnaka/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı
    18:42 Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyasında toplanan 5 bin kitap, Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Jandarma personeli tarafından toplanan çeşitli konularda yazılmış 5 bin kitap, Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Tunceli'de gençler ve kitapseverlere hizmet veren Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, 'Bugün Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında yeni açılan kütüphanemize katkı sağlamak maksadıyla kitap bağışında bulunmak üzere bir araya geldik. Kütüphaneler gerçekten bizler için, toplum için vazgeçilmez kurumlardan bir tanesidir. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphaneye yeni gelen kitaplardan faydalandı.

  • ABD'li Heyet Yarın Milli Savunma Bakanlığını Ziyaret Edecek.
    18:41 ABD'li Heyet Yarın Milli Savunma Bakanlığını Ziyaret Edecek.

    Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden 4 kişilik bir heyetin yarın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğini belirtti. Bakanlık kaynakları, Görüşmenin ikili askeri ilişkilerimizin gündeminde yer alan terörle mücadele ve ABD’nin PKK/YPG’ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda millî güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir.” açıklamasında bulundu.

  • İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Türkiye ekonomik olarak ciddi bir kriz içerisinde
    18:41 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Türkiye ekonomik olarak ciddi bir kriz içerisinde

    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Bilecik'te yaptığı açıklamada Türkiye'nin ekonomik kriz içinde olduğunu ve vatandaşların büyük sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi
    18:39 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi

    Samsun'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda M.C.Ö. ve O.C.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Operasyonda 3 bin 920 adet sentetik ecza hap ve 209 gram skunk maddesi ele geçirildi. Polisteki sorguları tamamlanan şüphelilerden O.K.C. serbest bırakılırken, M.C.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni Ziyaret Etti
    18:39 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti ve esnaf ile iyi ilişkilerin önemini vurguladı. Seçer, 'Halk Kart' uygulaması ile esnafa katkı sağlandığını belirtti.


Advertisement