Gündem Özeti / 7 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 7 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ekvador-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Gina Godoy ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

07.06.2016 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ekvador- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Gina Godoy ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(11.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Cornelius Van Rij'i makamında kabul edecek.

(Ankara/15.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/14.00)

2- Hazine, 5 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ile makamında bir araya gelecek.

(Ankara/14.00)

2- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya ziyaretinde Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek.

(Berlin)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa)

4- Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ve Sivil Akım yandaşları, Bağdat'ta iftar sonrası reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenleyecek.

(Bağdat)

5- Yemen iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- Türkiye ve KKTC'nin arama kurtarma teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla gerçekleştirilecek Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016- Arama Kurtarma Tatbikatı, basın-gözlemci brifinginin ardından, kara safhasıyla başlayacak.

(Girne)

KÜLTÜR SANAT

1- Şair, yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 29. yıl dönümü dolayısıyla Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

(İstanbul/12.00)

2- Eyüp Belediyesince ramazana özel şehrin çeşitli yerlerine kurulacak sadaka taşlarının basın lansmanı gerçekleştirilecek.

(İstanbul/13.00)

3- Yönetmenliğini Mete Sözer'in üstlendiği, Engin Altan Düzyatan, Cem Davran, İlyas Salman, Açelya Devrim Yılhan ve Meral Çetinkaya'nın rol aldığı "Ve Panayır Köyden Gider" filminin basın gösterimi film ekibinin katılımıyla Kanyon'da yapılacak.

(İstanbul/13.30)

4- Araçlarıyla Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen gurbetçilerin kullandığı güzergah üzerinde konserler veren "Opera Dolmuşu", Moda Sahnesi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/18.00)

5- Şair ve yazar Hüseyin Akın, "35. Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Ramazan Sohbetleri"nde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

6- Pera Müzesi, İngiltere'nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile paydaşı Art Jameel iş birliğiyle düzenlenen 4. Jameel Ödül Töreni, Pera Müzesi'nde gerçekleşecek.

(İstanbul/19.00)

SPOR

1- Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

2- A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 hazırlıklarını Saulnier Stadı'nda yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Marsilya/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 7 Haziran 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement