GÜNDEM ÖZETİ / 8 Nisan 2022 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM ÖZETİ / 8 Nisan 2022

GÜNDEM ÖZETİ / 8 Nisan 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek.

07.04.2022 23:58  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikirtepeli vatandaşlarla iftar programında bir araya gelecek.

(İstanbul/19.43)

EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz Sondaj Gemisi Uğurlama Töreni'ne katılacak.

(Zonguldak/17.00)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, VavaCars Pendik Ekspertiz ve Yenileme Merkezi Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

3- Ticaret Bakanlığı, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin dış ticaret beklenti anketi sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TCMB, nisan ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini duyuracak.

(Ankara/10.00)

5- TÜİK, finansal yatırım araçlarının mart ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere'yi ziyaret ederek Başbakan Boris Johnson ile bir araya gelecek.

(Londra)

2- Rusya- Ukrayna savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

(Kiev/Moskova/Ankara)

GÜNCEL

1- Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş başkanlığındaki heyet, Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/09.45)

2- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açılışına katılacak.

(İstanbul/14.00)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İslam Medeniyetleri Müzesi ve "Kutsal Risalet: Yazma Mushaf Sergisi"nin açılışına katılacak ve Ayasofya Fatih Medresi'nde incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/14.00/16.00/17.30)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şanlıurfa Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu'nda sahur programına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığında İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak ve yüzme havuzu açılışını yapacak. Bakan Kasapoğlu, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Harran Kız Öğrenci Yurdu'nda iftar programına iştirak edecek.

(Şanlıurfa/03.30/11.00-19.00)

2- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final mücadelesi başlayacak. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki organizasyonun yarı final maçlarında; İspanya'dan Perfumerias Avenida ile Macaristan'dan Sopron Basket ve Fenerbahçe Safiport ile Çekya'dan ZVVZ USK Prag, karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.00/20.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 34'üncü haftasında Fenerbahçe Beko, Yunanistan'ın Panathinaikos OPAP takımını konuk edecek, Anadolu Efes deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız mts takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Belgrad/22.00)

4- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi Play-off 5-8'incilik etabında ilk maçlar yapılacak; Kuzeyboru ile Galatasaray HDI Sigorta, Aydın Büyükşehir Belediyespor ile PTT karşı karşıya gelecek.

(Aksaray/Aydın/15.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM ÖZETİ / 8 Nisan 2022 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.


Advertisement