Gündem Özeti / 9 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 9 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, efsane boksör Muhammed Ali için ABD'nin Louisville kentinde, İslami usüllere göre düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

09.06.2016 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, efsane boksör Muhammed Ali için ABD'nin Louisville kentinde, İslami usüllere göre düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Louisville)

2- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğünce düzenlenen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı'nın açılış programına katılacak.

(İstanbul/10.30)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İNTES tarafından düzenlenen iftar programına iştirak edecek.

(Ankara/20.20)

3- TBMM Genel Kurulu'nda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/14.00)

4- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci·, Deni·zli· Ti·caret Odası ve Deni·zli· Sanayi· Odası Yöneti·m Kurulu üyeleri· ile Türki·ye Müteahhi·tler Bi·rli·ği· Başkanı Mi·that Yeni·gün ve Yöneti·m Kurulu üyeleri·ni· kabul edecek.

(Ankara/10.30/14.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Eğitim Vakfı'nın düzenlediği iftar programına katılacak.

(İstanbul/20.43)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüp Tünel şantiyesinde incelemelerde bulunacak, bakanlık personeliyle iftar yapacak.

(İstanbul/13.00/Ankara/20.30)

5- TÜİK, finansal yatırım araçlarının mayıs ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya'nın ev sahipliğinde Varşova'da yapılacak Türkiye, Polonya, Romanya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Varşova)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- Sinema oyuncusu Tanju Gürsu'nun cenazesi, öğle namazını müteakip Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

(İstanbul/13.30)

KÜLTÜR SANAT

1- Evin Sanat Galerisi'nce bu sene 11'incisi düzenlenen "Nuri İyem Resim Ödülü", galeride düzenlenecek törenle, ressam Rugül Serbest'in "Kalmalısın" eserine verilecek.

(İstanbul/19.00)

2- Fransa Sarayı'nda düzenlenecek "Ramazan Gecesi" etkinliğinde, SMADJ, Trio Selin, Buzuki Orhan, Cem Yıldız ve Çorlulu Savaş konser verecek.

(İstanbul/21.30)

3- İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, Yenikapı sahilinde Grup Dergah konseri düzenlenecek.

(İstanbul/ 23.30)

SPOR

1- Türkiye Futbol Federasyonunun Olağan Mali Genel Kurulu yapılacak.

(Ankara/11.00)

2- Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

3- A Milli Futbol Takımı, EURO 2016'da oynayacağı Hırvatistan maçının hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Marsilya/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement