Günekab İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Günekab İhalesi Yapıldı

Günekab İhalesi Yapıldı

Günekab İhalesine 8 firma katıldı.

26.12.2011 18:40  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katı Atık Birlikleri olarak Kuzey Edirne, Orta Edirne ve Güney Edirne olmak üzere üç bölgeye ayrılan Keşan, Enez ve İpsala İlçeleri ile 14 beldeyi kapsayan Güney Edirne Katı Atık Birliği'nin ihalesi 26 Aralık 2011 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

21.06.2006 tarih ve 2006/10635 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile kurulan birlik , Keşan, Enez, İpsala, Beyendik, Çamlıca, Mecidiye, Paşayiğit, Yenimuhacır, Esetçe, Hacı, İbriktepe, Kocahıdır, Sultan ve Yenikarpuzlu Belediyelerinin oluşturduğu 14 belediyeden oluşmakta.

Bölgemizde katı atıklar mevcutta vahşi depolama olarak depolanmaktadır. Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin yapılmasıyla hedeflenen, bölgemizdeki vahşi depolama alanları kapatılarak; yaşanılan katı atıklarla ilgili çevresel sorunları çözüme ulaştırmaktır.

Söz konusu tesis; Edirne İli sınırları içerisinde, Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi olarak yapılacak ilk proje olacak.

Tesisin minimum 20 yıl olan ömrü ile; bölgemizdeki mevcut, kış 120 000 kişi olan nüfusa, yazın 200 000 kişi olan nüfusa hizmet edecektir.

GÜNEKAB İhalesi saat 14.00'te Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

İhaleye Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Birlik Başkanı Mehemt Özcan, Birlik üyeleri Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı ve Hacı Beldesi

Belediye Başkanı Cevdet Karagöz de katıldılar.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Birlik Saymanı Feyzi Engin, Çevre Kontrol ve Koruma Müdür Vekili Ayşegül Aydın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Şehir Plancısı Yusuf Nusret Kayseri ve Basri Akten'den oluşan ihale komisyonu huzurunda gerçekleşen ihaleden önce konuşan Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Birlik Başkanı Mehmet Özcan, birlik olarak ihale aşamasına gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek "İhaleye katılan tüm firmalarımıza teşekkür ederim.

Bu mutluluğu sişzlerle paylaşmak istiyorum. Çevre mevzuatları zor bir durum. İçinizde bu tür tesisleri deneyimli firmalar vardır. Bu aşamaya gelinceye kadar nelerin yaşandığını sizlere söylemek istedim. Bu ihale bölgeme ve milletime hayırlı olsun.İhalemize ilgi gösteren firmalara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Özcan'ın konuşmasın ardından Engin tarafından, ihaleye katılan toplam 8 firmanın evrakları kontrol edildi. Firmaların evraklarının eksik olup olmadığı kontrol edilerek ihaleye katılan tüm firmaların evraklarının eksiksiz olduğu tespit edildi. Ardından ihaleye katılan firmaların verdiği fiyat teklifleri basının huzurunda açıklandı.

Yaklaşık maliyeti 8 milyon 763 bin 009 TL olan ihaleye katılan firmaların verdiği fiyat teklifleri de şöyle ;

1. İstanbul Çevre Yönetimi San.ve Tic.Ltd.Şti. (İSTAÇ): 6 Milyon 364 bin 408 TL

2. Gökşin İnşaat Gıda Elk.Turizm Teks.Bilg.ve Tük.Malz.San.ve Tic.Ltd.Şti

: 4 Milyon 980 bin TL

3. Olgu Müh.Ldt.Şti.: 5 Milyon 781 bin TL

4. Özgül Yapı Malz.Hafriyat Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti: 3 Milyon 950 bin TL

5. Star Teknik İnş.San.ve Tic.Ltd.Şti..;5 Milyon 887 bin 600 Bin TL

6. Çevka İnşaat San.ve Tic.Ltd.Şti.: 4 Milyon 969 bin TL

7. Kılıç İnşaat Taah.San.Tic.A.Ş :5 Milyon 800 bin TL

8. Batman Sarıgül İnş.Nak.Taah.San.ve Tic.Ltd.Şti. : 5 Milyon 598 Bin TL

Özcan, ihaleye katılan tüm firma temsilcilerine bir kez daha teşekkür ederek "İhale komisyonumuz teklifler üzerinde çalışarak bir süre sonra ihaleyi sonuçlandıracak ve firmalarımıza ihale sonucu gönderilecektir. İhalemiz birliğimiz ve firmalarımız için hayırlı olsun" dedi.

Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi projesinin; Avrupa Birliği Standartlarında, Çevre ve Orman Bakanlığı (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün onayladığı proje olarak hayata geçirileceği açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Günekab İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement