Güneş'in Aklı Savunmada - Son Dakika
Spor

Güneş'in Aklı Savunmada

Güneş\'in Aklı Savunmada

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, gelecek sezon 3 kulvar da yarışabilecek savunma kurgusunu kurmak için aday isimler üzerinde çalışıyor.

16.05.2012 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon spor Teknik Direktörü Şenol Güneş, gelecek sezon 3 kulvar da yarışabilecek savunma kurgusunu kurmak için aday isimler üzerinde çalışıyor.

Bu sezon savunma bölgesinde sıkıntı yaşayan Trabzonspor gelecek sezon aynı sorunları yaşamama adına işi sıkı tutuyor. Özellikle savunma bölgesine yapılacak olan transferler hakkında geniş bilgiler toplayan alternatifli isim listesi hazırlayan teknik direktör Şenol Güneş, oyuncuların yapıları ve karakterleri hakkında geniş bilgiler topluyor ve Türkiye hakkındaki düşüncelerini öğreniyor. Ortaya çıkan verilere göre hareket eden Güneş'in öncelikli olarak listesinde Bundesliga ekiplerinden Schalke O4'de forma giyen 26 yaşındaki Avusturyalı savunma oyuncusu Christian Fuchs, Fransa'nın Toulouse takımının 22 yaşındaki Tunuslu stoperi Aymen Abdennour ve Zokora'nın önerdiği Fildişi Milli Takımının stoper oyuncusu Sol Bamba, Trabzonspor'un transfer gündeminde savunma oyuncuları olarak ilk sırada yer alıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş geçtiğimiz sezonda alınmasını çok istediği ancak maliyeti nedeniyle gerçekleşmeyen Christian Fuchs'un durumu hakkında yeniden bir araştırma yapılmasını istediği öğrenildi. Mainz 05 forması giydiği dönemde çok beğenilen ancak çıkan pürüzler nedeniyle gerçekleşmeyen transfer nedeniyle oyuncu Shalke 04'de transfer olmuştu. Birçok Avrupa Kulübünün yakında takip ettiği oyuncu için bordo-mavili kulübün nasıl bir yöntemle oyuncuyu ikna edeceği ise merakla beklenmeye başlandı. Trabzonspor izleme komitesi üyelerinin Fransa'da izleyerek beğendiği Tunuslu stoper Aymen Abdennour ile Zokora'nın önerdiği Fildişili oyuncu hakkında kararı ise teknik direktör Şenol Güneş'in vereceği öğrenildi.

Takımdaki yerli oyuncu sayısını arttırmayı hedefleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş yerli savunma oyuncuların durumlarına değerlendiriliyor. Geçtiğimiz sezon bordo-mavili kulübün gündemine gelen ancak Samsunspor'un yüksek bonservis istemesi nedeniyle transfer gerçekleşmeyen Kemal Tokak yeniden Trabzonspor'un transfer listesinde yer aldı. 2014 yılına kadar Karadeniz ekibiyle sözleşmesi bulunan Kemal için bordo-mavililer Samsunspor'lu yöneticilerle görüşeceği öğrenildi. Ancak geçtiğimiz sezon iki kulüp arasında süren transfer görüşmelerinde kırmızı-beyazlı ekibin yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.

SADRİ ŞENER ALMANYA YOLCUSU

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, UEFA Başkanı Michel Platini ile bir araya geliyor. Trabzonspor başkanı Sadri Şener, UEFA'nın davetlisi olarak 19 Mayıs Cumartesi günü Allianz Arena stadında oynanacak olan Bayern Münih - Chelsea Şampiyonlar ligi final maçını izlemek ve Platini ile şike konularını görüşmek üzere Cuma günü Almanya'ya gidiyor. Şener'in burada şike süreci ile ilgili Başkan Platini ve Genel Sekreter Gianni İnfantino ile de bir araya gelerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimi hakkında sıkıntıları paylaşacağı öğrenildi.

TRABZONSPOR 86 BİN 824 KİLOMETRE YOL YAPTI

Trabzonspor 20 Spor Toto Süper Lig (17 normal sezon, 3 Süper Final), 4 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere bu sezon 27 yabancı saha da maç oynadı. Ayrıca bu müsabakaların haricinde saha zeminimizde yapılan düzenleme nedeniyle Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turu rövanş maçını da İstanbul'da gerçekleştirdi. Trabzonspor bu maçlar için 13'ü Türkiye'de olmak üzere, 19 farklı şehir ve 6 ülkeye seyahat etti. Spor Toto Süper Lig'de normal sezonda oynanan maçlar için 28.940, Süper Final'de karşılaşmaları için de 6 Bin 300 km. olmak üzere toplamda 35 Bin 240 kilometre yol kat edildi. Bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Antalyaspor maçı için 2 Bin 600 kilometrelik mesafeye uçtu.

Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu dahil 4 deplasman ve İstanbul'da oynanan Benfica maçı için gidilen uzaklık ise 32 bin 884 kilometre UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao ve PSV Eindhoven maçları için 16 bin 100 kilometreye ulaşılırken, Avrupa kupaları için gidilen toplam mesafe 48 bin 984 kilometre oldu. Toplamda tüm sezon boyunca Trabzonspor'un seyahat ettiği uzaklık 86 bin 824 kilometreye ulaştı. Bordo-mavili takımın seyahat ettiği en uzak mesafe 5 bin 192 kilometre ile Benfica maçı için Lizbon olurken, en yakın deplasman özelliğini ise 180 kilometre ile Ordu taşıdı.

BURAK YILMAZ DÜNYANIN EN TEHLİKELİ 10 GOLCÜSÜ ARASINDA

Bu sezon 33 gol atarak ligin gol kralı olan ve aynı zamanda ortaya koyduğu olumlu futbolla taraflı tarafsız tüm kesimlerin beğenisini kazanan başarılı oyuncu Burak Yılmaz, ABD'nin ünlü spor sitesi Bleacher Report tarafından dünyanın en tehlikeli 10 golcüsü arasında gösterildi. Bu sezon attığı 33 golle 2011-12'de gol krallığı yaşayan ve Avrupa'nın birçok büyük kulübünde forma giyen rakiplerini geride bırakan Burak Yılmaz, ABD'nin ünlü spor sitesi Bleacher Report tarafından dünyanın en tehlikeli 10. golcüsü seçildi. Burak'ın performansının yanı sıra, geleceğiyle ilgili de ön görüde bulunulan sitedeki en tehlikeli 10 futbolcu sıralaması şöyle:

" Lionel Messi, Ronaldo, Gonzalo Higuain, İbrahimovic, Van Persie, Mario Gomez, Klaas-Jan Huntelaar,

Wayne Rooney, SergioAgüero,

Burak Yılmaz" - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Güneş'in Aklı Savunmada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement