Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane'den Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane'den Tso'ya Ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

20.07.2017 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kente 23'üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları için gelen Malefane, yaptığı açıklamada, ekonomik işbirliklerini geliştirmek için TSO'lara büyük önem verdiklerini söyledi.

Malefane, Türkiye ile güzel projeler gerçekleştirmek istediklerini vurgulayarak, "Ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Görüşmeler sonucu karşılıklı olarak işbirliği anlaşması yapabiliriz. Sadece etkinlikler yaparak değil, projeleri hayata geçirerek daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Karşılıklı ilişkilerimizi nasıl bir adım öteye taşıyabiliriz onları konuşmalıyız." dedi.

Malefane, TSO'lara büyük önem verdiklerini belirterek, "Sizlerle birlikte ticari ilişkilerimizi daha çabuk geliştireceğiz. Eğer bir yolda ilerlemezsek fırsatları kaçırabiliriz. Türkiye'nin Afrika Kıtası'nda ticaretini artırma hedefini biliyoruz. Güney Afrika Cumhuriyeti Afrika'ya açılan kapı konumunda. Türkiye'de stratejik bir konumda. Türkiye ile ilişkilerimizi değer veriyoruz. Bir sonraki ziyaretimizde ticaretin geliştirilmesini konuşarak, ilişkilerimizi bir adım öteye taşıyabiliriz." ifadelerini kullandı.

TSO Başkanı Murzioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kentin öne çıkan alanları ve sektörleri hakkında Malefane'yi bilgilendirdi.

Samsun'u Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı olarak tanımlayan Murzioğlu, şöyle konuştu:

"Samsun gerek konumu, gerekse sahip olduğu lojistik imkanları nedeniyle bölgenin en önemli kenti ve ülkemizin kuzeye açılan kapısı konumundadır. Biri gıda alanında ihtisaslaşmış olmak üzere beş organize sanayi bölgesi bulunmaktadır ve üretim çeşitlilik arz etmektedir. Ancak, ilimizde daha çok ana metal sanayi, gıda, mobilya ve medikal alet üretimi öne çıkmaktadır. Samsun gerek sanayi üretim altyapısı, gerek lojistik imkanları gerekse turistik öğeleri ile Karadeniz Bölgesi'nde önemli bir aktördür. Türkiye ve Afrika arasındaki dış ticaret hacmi her geçen yıl büyümektedir. Biz de her geçen gün gelişen bu ilişkilere katkı sunmak ve bu pastadan kentimiz adına pay almak üzere elimizden geleni yapmaya hazırız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane'den Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement