Güney Afrika'da Kızamık Vakaları Artıyor - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika'da Kızamık Vakaları Artıyor

Güney Afrika\'da Kızamık Vakaları Artıyor

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, Güney Afrika'da kızamık vakalarının arttığını ve Ekim 2022'den bu yana vaka sayısının 970'e ulaştığını açıkladı. Enfekte bireylerin çoğunluğu 5-14 yaş aralığındadır ve kızamık salgını tüm illerde ilan edilmiştir. Enstitü, aşılama yoluyla kızamık salgınlarının önlenmesi ve kontrol edilebileceğini belirtti ve insanları çocuklarını aşılatmaya çağırdı.

03.05.2023 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

JOHANNESBURG, 3 Mayıs (Xinhua) -- Güney Afrika'da Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD) ülkede teyit edilmiş kızamık vakalarının arttığını ve Ekim 2022'de salgının patlak vermesinden bu yana vaka sayısının 970'e ulaştığını duyurdu.

NICD Salı günü yaptığı açıklamada, enfekte bireylerin yüzde 43'ünün beş ila dokuz yaşları arasında, yüzde 24'ünün bir ila dört yaşları arasında ve yüzde 20'sinin ise 10 ila 14 yaşları arasında olduğunu bildirdi.

Enstitüye göre, Doğu Kap hariç Güney Afrika'nın tüm illerinde kızamık salgını ilan edildi.

NICD, kızamık salgınlarının önlenmesi ve kontrolünün ancak aşılama yoluyla sağlanabileceğini ancak kızamığa karşı aşılama açısından ülkenin hala yetersiz seviyede olduğunu belirterek, insanları çocuklarını kızamık aşısı yaptırmaya çağırdı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Güney Afrika'da Kızamık Vakaları Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement