Güney Afrika'da Yabancılara Yönelik Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika'da Yabancılara Yönelik Saldırılar Protesto Edildi

Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da ülkede artan yabancı düşmanlığını protesto etmek için gösteri düzenlendi.

09.03.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da ülkede artan yabancı düşmanlığını protesto etmek için gösteri düzenlendi.

Yaklaşık 300 kişilik grup, son dönemde yabancılara karşı artan saldırıların son bulması çağrısıyla Burger Park'tan parlamento binasına kadar yürüdü.

Protestonun organizatörü Themba Ncalo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösteriye hem Güney Afrikalılar hem de yabancı uyruklu vatandaşların katıldığına vurgu yaparak, "Hükümet ülkede yabancı uyruklu vatandaşların haklarını korumak için gerekli önlemleri almalı ve güçlendirmeli." ifadesini kullandı.

Göstericiler arasında yer alan Güney Afrika vatandaşı Jane Palesa da "Yabancılar ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek, bu acımasız saldırıların sona erdirilmesini talep etmek için buradayız." dedi.

Protesto sırasında "Yabancı düşmanlığına ve yoksulluğa karşı birleşin" yazılı pankartlar ile bazı Afrika ülkelerinin bayrakları taşındı.

Güney Afrika'da yaşayan yabancıların dükkanları ve iş yerlerine, bazı sektörlerde Güney Afrikalıların işlerini aldıkları ve suç oranını artırdıkları iddiasıyla saldırılar düzenlenmişti.

Ülkede geçen ay Pretoria ve Johannesburg'da sahipleri Nijerya ve Somalili birçok iş yeri ve dükkan yağmalanmıştı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jocab Zuma geçen ay yaptığı açıklamada, "Ülkede yabancı uyruklulara ait iş yerleri ve dükkanlara yapılan saldırılardan, tüm Güney Afrikalıların sorumlu tutulmaması gerekir. Yabancı uyruklu vatandaşlarımızın çoğu ülkedeki kurallara uyuyor, ekonomimize ve istihdamımıza olumlu katkıda bulunuyor." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrika'da Yabancılara Yönelik Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement