Güney Afrika Medya Heyetinden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika Medya Heyetinden Aa'ya Ziyaret

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kültürel Diplomasi çalışmaları kapsamında Türkiye'de bulunan Güney Afrikalı medya mensupları, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

11.07.2018 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kültürel Diplomasi çalışmaları kapsamında Türkiye'de bulunan Güney Afrikalı medya mensupları, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

YEE'nin 10-17 Temmuz'da düzenlediği program çerçevesinde Türkiye'ye gelen Güney Afrikalı gazeteciler AA'yı ziyaret etti.

Güney Afrikalı heyeti, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ve Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez ağırladı.

Öztürk, heyete AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

AA'nın Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca başta olmak üzere 13 dilde yayın yaptığını söyleyen Öztürk, AA'nın dünyanın önemli basın kuruluşları arasında yer aldığını belirtti.

AA'yı tanıtan bir sunum da yapan Öztürk, kurumun hazırladığı Muhabir kitabının bazı eğitim kurumlarında ders kitabı olarak kullanıldığını belirtti.

Öztürk, AA'nın Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Asya Pasifik başta olmak üzere birçok bölgede faaliyet gösterdiğini ve bu faaliyetlerini her geçen gün artırdığını vurguladı.

AA Afrika Haberleri Editörü İbrahim Tığlı da AA'nın Afrika'daki faaliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Öymez de heyeti FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında bilgilendirdi.

Türkiye'de kanlı bir darbe girişiminin faili olan FETÖ'nün yurt dışında kendisine "eğitim ordusu" izlenimi verdiğini belirten Öymez, 4 ay önce Güney Afrika'ya yaptığı ziyarette de örgütün bu maskenin ardına saklandığını gördüğünü ifade etti.

Katılımcılara AA'nın hazırladığı ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı hediye edildi.

Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi çalışmaları kapsamında Güney Afrika medya mensuplarına yönelik düzenlenen program kapsamında katılımcılar, Türkiye'deki gazeteciler ile görüşmeler yapacak.

Güney Afrikalı heyet, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Günü vesilesi ile gerçekleştirilecek etkinliklere de katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrika Medya Heyetinden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement