Güney Afrikalı Kanaat Önderlerinden Filistin İçin Birlik Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Güney Afrikalı Kanaat Önderlerinden Filistin İçin Birlik Çağrısı

CAPE Güney Afrikalı kanaat önderleri, Cape Town'da düzenlenen İslami Sanatlar Festivali'nde İslam dünyasına Filistin için birlik çağrısında bulundu.

08.10.2017 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CAPE Güney Afrikalı kanaat önderleri, Cape Town'da düzenlenen İslami Sanatlar Festivali'nde İslam dünyasına Filistin için birlik çağrısında bulundu.

İmam Suyuti Enstitüsünden yazar Riad Walls, etkinlikte yaptığı konuşmada Afganistan, Arakan, Filistin, Yemen ve Suriye örneklerinde olduğu gibi Müslümanların parça parça edildiğini, zulüm altındaki Müslümanlara kişisel olarak değil, ancak bir araya gelerek yardım edilebileceğini belirtti.

Cape Town Medine Enstitüsünden ilahiyatçı Zeyd Fataar da şu ana kadar hiçbir Müslüman liderin Filistin meselesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar net ve güçlü bir tavır almadığını belirterek "Filistinlilerin zaferi için hep beraber ayağa kalkmalıyız." dedi.

Güney Afrika Mısırlılar Derneği Basın Sözcüsü Adil Abdullah, Filistin'in önce İngilizler tarafından işgal edilip İsraillilere verildiğini hatırlattı ve "Filistin, sahibi olmayan insanlar tarafından işgal edilip Filistinli olmayan insanlara ülke kurmaları için verildi. Osmanlı'nın yıkılışından sonra da ümmet dağıldı, sonra da bir araya gelemedik." şeklinde konuştu.

Kudüs Camii İmamı Abdurrahman Alexander, Filistin'deki zulmün apartheid rejiminin bir başka versiyonu olduğunu vurgulayarak "İnsanları doğduğu, sahibi olduğu topraklardan kovuyorlar. Filistin'in özgürlüğü için tüm kalbimizle dua ediyoruz. Türkiye'nin yanı sıra daha fazla Müslüman ülkenin Filistin meselesine omuz vermesi gerekiyor. Hatta Filistin'de yaşananlar Müslüman meselesi olmaktan ziyade insanlık meselesi olduğu için buna tüm dünya destek vermeli. Çünkü Filistin'de insan onuruna saldırılıyor, maalesef ABD ve müttefikleri israil'i destekliyor. İnsanoğlunun böyle bir rejimi desteklemesini aklım almıyor." şekilde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrikalı Kanaat Önderlerinden Filistin İçin Birlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement