Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ABD Ortak Tatbikat Yaptı - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ABD Ortak Tatbikat Yaptı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve ABD’nin deniz ve hava kuvvetleri dün, Güney Kıbrıs ile Lübnan arasındaki deniz bölgesinde, “CYPUSA-01/14” isimli uluslararası arama-kurtarma tatbikatı düzenledi.

17.07.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve ABD'nin deniz ve hava kuvvetleri dün, Güney Kıbrıs ile Lübnan arasındaki deniz bölgesinde, "CYPUSA-01/14" isimli uluslararası arama-kurtarma tatbikatı düzenledi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, tatbikata Güney Kıbrıs'a ait hava ve deniz araçları ile ABD Donanması'nın 6'ıncı filosunun katıldığını; bunların koordinasyonunun da Larnaka'daki Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (KSED) ile ABD Donanması'nın 6'ıncı Filosunun Komuta Görev Gücü-65 tarafından yapıldığını yazdı. Tatbikat senaryosunun, açık denizde meydana gelen bir deniz kazasıyla ilgili olduğunu kaydeden gazete, bundan ötürü, "Nearhos" isimli ulusal arama-kurtarma eylem planının KSED tarafından uygulamaya konduğunu belirtti.

Gazete, ortak tatbikatın eğitimden öte siyasi bir sebeple yapıldığını savunarak, ABD'nin bu gibi faaliyetlerle "Kıbrıs'ın bölgedeki önemli rolüne" işaret ettiğini ve Türkiye'nin hidrokarbon yataklarıyla ilgili araştırmalara kuşkuyla baktığı bir dönemde, resmi olarak "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğini tanıdığını" öne sürdü. Haberde, bu tatbikatın, arama kurtarma konularında Güney Kıbrıs ile ABD arasında 2014 yılı içerisinde yapılan ikinci planlı işbirliği olduğu kaydedilirken, ilk işbirliğinin, 10 Nisan'da İsrail ile Yunanistan'ın da katıldığı "Nemesis 2014" isimli çok uluslu tatbikat olduğu anımsatıldı.

Gazete, tatbikatta kazazedelerin tespiti ve kurtarılması, yaralı ve hastaların helikopterle taşınması, aynı zamanda arama-kurtarma helikopterlerinin ABD donanması gemisindeki helikopter pistine eğitim amaçlı iniş-kalkışlarının canlandırıldığını yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ABD Ortak Tatbikat Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement