Güney Kore'de Eski Devlet Başkanı Park Temyizden Vazgeçti - Son Dakika
Güncel

Güney Kore'de Eski Devlet Başkanı Park Temyizden Vazgeçti

Güney Kore'de yolsuzluk ve yetkilerini kötüye kullanmaktan 24 yıl hapse mahkum edilen eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'ye, kararı temyize götürmese de savcılığın başvurusu dolayısıyla temyiz duruşması görülecek.

16.04.2018 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'de yolsuzluk ve yetkilerini kötüye kullanmaktan 24 yıl hapse mahkum edilen eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'ye, kararı temyize götürmese de savcılığın başvurusu dolayısıyla temyiz duruşması görülecek.

Yonhap ajansının Seul Merkez Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanmak ve zimmetine para geçirmekten suçlu bularak 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Park, temyiz hakkından feragat etti.

Ancak mahkeme kararının Park'a yönelik bazı rüşvet suçlamalarını temizlediğini iddia eden savcılık makamı, 6 Nisan'da verilen karara karşı temyize başvurduğu için temyiz duruşması yapılacak.

Hakkındaki suçlamaları reddeden ve haksız muameleye maruz kaldığını iddia eden Park, tüm mahkeme sürecini boykot etmişti.

Savcılık, 30 Mart 2017'den itibaren Seul Merkez Bölge Mahkemesinde tutuklu yargılanan Park için 30 yıl hapis cezası talep ediyordu. Park, 6 Nisan'da rüşvet almak ve görevini kötüye kullanmak dahil 16 suçtan 24 yıl hapis ve 17 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Park'ın görevinden azledilmesine yol açan skandal, yakın dostu Choi Soon-sil'in, resmi görevi bulunmamasına rağmen devlet işlerine müdahil olduğunun, Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorladığının ortaya çıkmasıyla patlak vermişti.

Güney Kore Parlamentosu, 9 Aralık 2016'da Park hakkında soruşturma açılmasına karar vermiş, Anayasa Mahkemesi de 10 Mart 2017'de Park'ın devlet başkanlığı görevinden azledilmesine hükmetmişti.

Park'ın 2013 ve 2016'da Ulusal İstihbarat Servisinden (NIS) toplam 3,43 milyon dolar rüşvet aldığını ileri süren savcılık, üç istihbarat şefinin Park'a her ay para verdiğini belirlemişti.

Savcılık, yıl başında Park'a yönelik rüşvet ve zimmete para geçirme suçlamalarını iddianameye eklemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore'de Eski Devlet Başkanı Park Temyizden Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement