Güney Kore, Gazileri Unutmadı - Son Dakika
Dünya

Güney Kore, Gazileri Unutmadı

Güney Kore, Gazileri Unutmadı

Güney Kore Cumhuriyeti Hükümeti, Kore Savaşında Gazi Olan Ve Hayatını Kaybetmiş Gazilerin Eşlerine Madalya Ve Plaket Verildi.

20.10.2010 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore Cumhuriyeti hükümeti, Kore savaşında gazi olan ve hayatını kaybetmiş gazilerin eşlerine madalya ve plaket verildi.

Çorlu Muharip Gaziler Derneğini binasında yapılan törene Dernek Başkanı Burhanettin Binnaz, yönetim kurulu üyeleri gaziler ve eşleri ve yakınları ile Güney Kore Cumhuriyeti Savunma Ataşesi Albay Hakyong Park katıldı.

Törende konuşan dernek başkanı Binnaz, Türkiye ile Güney Kore kardeş bir ülke olduğunu söyledi. Başkan Binnaz, "60 yıldır devam eden Türk-Güney Kore dostluğunu dünya var oldukça devam edeceğini inancımız sonsuzdur.

ATATÜRK ÇOK ÖNEMLİ

Güney Kore Ataşesi Albay Hakyong Park, Kore savaşına katılan kahraman gazilere çok teşekkür ettiğini, Kore savaşlarında Türkiye olmasaydı savaşı kazanamayacaklarını ve eşinin ve kendisinin hayatta olmayacağını söyledi.

Albay Park, "Öncelikle tüm kahraman gazilerimize ülkem adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bütün Korelileriler Türk halkını unutamıyor. Atatürk de çok önemli bir insan."dedi.

Törende, gazi ve gazi eşlerine madalyalar verildi. Eşi Yusuf Cingör'ün madalyasını almaya gelen 78 yaşındaki Nazmiya Cingör, Albay Park tarafından madalyasını alırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Madalyayı alan Cingör, eşinin hayatını kaybettiğini söyledi ve Albay Park'a asker selamı verdi. Daha sonra yine hayatını kaybeden Ahmet Can Balban'ın madalyasını eşi Reyhan Balaban ile halen hayatta olan gaziler Necati Doruk ve Ömer Özer'e madalyaları verildi.

Madalya töreninde konuşan gazi Necati Doruk,kendisinin savaşa gönüllü gittiğini belirterek, Kore halkına ve hükümetine kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Güney Kore hükümeti tarafından üniversitede eğitim gören üç gazi torununa tek seferlik bin lire eğitim bursu verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Güney Kore, Gazileri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement