Güney Kore Heyetinin Çanakkale Temasları - Son Dakika
Yerel

Güney Kore Heyetinin Çanakkale Temasları

Güney Kore Heyetinin Çanakkale Temasları

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Kyu, Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Kwon ile Kore İthalatçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Sang Kim, ÇTSO'yu ziyaret etti.

14.05.2014 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sang Kyu, Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Dae Young Kwon ve Kore İthalatçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Sang Jin Kim, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını (ÇTSO) ziyaret etti.

Güney Kore heyetine Çanakkale ve ÇTSO hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, iki ülke arasında ticaret hacminin artmasına karşılık, özellikle tarım ürünleri konusundaki potansiyele rağmen, Çanakkale'nin bu artıştan payını alamadığına dikkati çekti.

Yüksel, 2015 yılından itibaren Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yapımına başlanacağını ve kentin yıldızının parlayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Çanakkale, Troia ve diğer önemli antik kentleriyle turizm konusunda renkli bir merkez. Tarım sektöründe ülkenin en önemli üretim merkezleri arasında. Ayrıca, odamız bir gıda ihtisas OSB'si kurmak üzere çalışmalar yapıyor. Bu nedenle Çanakkale uzun vade için çok önemli bir yatırım fırsatı. Şimdi uzak gözüküyor ama köprü ve otobanlarla birlikte İstanbul'a çok yakın bir merkez olacak. Köprüyle iş fırsatlarında artış olacak. Bu nedenle Güney Koreli yatırımcılara önceden pozisyon almalarını öneriyoruz."

Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkilerin hem devlet hem de halklar olarak çok olumlu geliştiğini ve ticarette de bunu kullanmak gerektiğini dile getiren Kyu ise ikili ticarette dengenin Kore lehine olduğunu, bunun daha çok ülkesinin elektronik ürünler satmasından kaynaklandığını bildirdi.

Kore İhracatçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Kim de Güney Kore'nin Türkiye'den doğal ve daha yeşil ürünler alabileceğini kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Kore Heyetinin Çanakkale Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement