Güney Kore "Uçak İçi Şiddete" Yönelik Önlem Alıyor - Son Dakika
Güncel

Güney Kore "Uçak İçi Şiddete" Yönelik Önlem Alıyor

Güney Kore "Uçak İçi Şiddete" Yönelik Önlem Alıyor

Güney Kore havayolu şirketi Korean Air, mürettebatının "uçak içi şiddete kesin ve aktif olarak karşı koyması" için yönergelerin yeniden düzenleneceğini açıkladı.

27.12.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore havayolu şirketi Korean Air, mürettebatının "uçak içi şiddete kesin ve aktif olarak karşı koyması" için yönergelerin yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Korean Air'dan yapılan açıklamada, diğer yolcuların güvenliğini sağlamak adına saldırgan davranışlar sergileyenlere şok tabancası kullanılmasının da tartışıldığı belirtilerek, "Uçaktaki şiddet eylemleri ve kargaşayla daha hızlı ve etkili bir biçimde başa çıkmak için şok tabancalarının kullanılmasına ilişkin şartlarımızı ve prosedürümüzü geliştirmeye karar verdik. Korean Air, uçaktakilerin güvenliğini tehdit eden uçak içi şiddete, daha sıkı ve etkin biçimde karşılık verecek." ifadesine yer verildi.

Havayolu şirketinin mevcut kurallarına göre, bayıltıcı silahların, yalnızca yolcuların ve mürettebatın hayatı tehlikede olduğu durumlarda kullanılmasına izin veriliyor.

Mürettebata farklı alanlarda eğitim verileceğini kaydeden havayolu şirketi, uçakta daha fazla erkek kabin memuru bulundurulacağını belirtti.

Güney Kore'de uçak içi şiddet konusu geçen hafta Amerikalı şarkıcı Richard Marx sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla gündeme gelmişti. Marx, Korean Air ile Hanoi'den Seul'e uçarken saldırgan bir yolcunun etkisiz hale getirilmesine yardımcı olduğunu yazmıştı.

Uçaktaki mürettebatın "eğitimsiz" olduğunu ileri süren Marx, uçuş ekibinin yeterli teçhizatının da bulunmadığını savunmuştu. Eşi Daisy Fuentes da ekibin "şok tabancası ya da güvenlik halatı kullanmayı bile bilmediğini" iddia etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore 'Uçak İçi Şiddete' Yönelik Önlem Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement