Güney Kore ve İsrail, yaklaşık 18 milyon dolarlık yüksek teknoloji yatırım anlaşması yaptı - Son Dakika
Güncel

Güney Kore ve İsrail, yaklaşık 18 milyon dolarlık yüksek teknoloji yatırım anlaşması yaptı

Güney Kore ve İsrail, yaklaşık 18 milyon dolarlık yüksek teknoloji yatırım anlaşması yaptı

Güney Kore ve İsrail, yüksek teknoloji alanında yaklaşık 18 milyon dolar değerinde yatırım anlaşması imzaladı.

07.06.2023 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore ve İsrail, yüksek teknoloji alanında yaklaşık 18 milyon dolar değerinde yatırım anlaşması imzaladı.

Yonhap'ın haberine göre, başkent Seul'de Güney Kore ve İsrail hükümetleri ve iki ülkenin önde gelen şirketlerden yaklaşık 100 yetkiliyi bir araya getiren seminer düzenlendi.

Seminere Güney Kore Sanayi Bakanı Lee Chang-yang ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de katıldı.

Güney Kore Sanayi Bakanlığı, burada, İsrail ile robot, yapay zeka ve diğer yüksek teknoloji alanlarında bir dizi anlaşma imzalandığını duyurdu.

Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yaklaşık 18 milyon dolarlık anlaşmanın yüksek teknolojide ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını vurguladı.

Bu kapsamda, Güney Kore'nin kablosuz teknoloji şirketi SK Telecom ve İsrail'in Intuition Robotics şirketi arasında, yaşlı bakımına yönelik robot geliştirmek için 9,4 milyon dolar değerinde bir anlaşma yapıldı.

Öte yandan, Güney Kore'den Everybot ve İsrail'den Inuitive teknoloji şirketleri de yapay zeka tabanlı bir robot platformu geliştirilmesi için 8,2 milyon dolarlık ortak bir proje üzerinde mutabakata vardı.

Bakanlık, ayrıca, taraflar arasındaki diğer anlaşmaların siber güvenlik, otonom sürüş ve bazı ticaret anlaşmalarını içerdiğini kaydetti.

Güney Kore ve İsrail, 1998'de teknoloji alanında işbirliği anlaşması imzalamış ve bu kapsamda 77 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore ve İsrail, yaklaşık 18 milyon dolarlık yüksek teknoloji yatırım anlaşması yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement