Güney Koreli Belediye Başkanı, aşı dolandırıcılığının kurbanı oluyordu - Son Dakika
Dünya

Güney Koreli Belediye Başkanı, aşı dolandırıcılığının kurbanı oluyordu

Güney Koreli Belediye Başkanı, aşı dolandırıcılığının kurbanı oluyordu

Güney Kore'nin Daegu kenti Belediye Başkanı Kwon Young-jin, kendisine 30 milyon Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısı satma sözü veren yabancı bir şirketin "Sahte aşı dolandırıcılığı" yaptığını belirterek, bu dolandırıcılığa inandığı için kamuoyundan özür diledi.

09.06.2021 13:52  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Daegu kenti Belediye Başkanı Kwon Young-jin, kendisine 30 milyon Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısı satma sözü veren yabancı bir şirketin "Sahte aşı dolandırıcılığı" yaptığını belirterek, bu dolandırıcılığa inandığı için kamuoyundan özür diledi.

Daegu kenti Belediye Başkanı Kwon Young-jin, resmi açıklama yaparak yabancı bir şirketle 30 milyon Pfizer Kovid-19 aşısı için görüşmelere başladıklarını ve Güney Kore Sağlık Bakanlığı'nın satın alma sürecinin devamında tedarikçi yabancı firmanın bilgilerinde güvenlik açığı tespit ettiğini açıkladı. Belediye Başkanı Kwon Young-jin, açıklamasında ihmalin tamamen kendisinde olduğunu ve bu olayla Daegu kentinin imajını zedeleyerek kamuoyunu hayal kırıklığına uğrattığı için özür diledi.Belediye Başkanı kaleme aldığı özür mektubunda, yabancı bir şirketle belediye sağlık konseyinin tavsiyesine uyarak aşı görüşmelerine başladıklarını ve niyet mektubunun gönderilmesi için Güney Kore Sağlık Bakanlığı'na başvurduklarını ifade etti. Bakanlık tarafından şirketin geçmişi ve bilgileri araştırıldığında güvenlik açığı keşfedildiğini belirten Kwon Young-jin, Pfizer'ın üçüncü parti tedarikçilerle aşı konusunda çalışmadığını belirtti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Güney Koreli Belediye Başkanı, aşı dolandırıcılığının kurbanı oluyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement