Güney Sudan, isyancılara karşı mücadeleye destek için KDC'ye 750 asker gönderecek - Son Dakika
Güncel

Güney Sudan, isyancılara karşı mücadeleye destek için KDC'ye 750 asker gönderecek

Güney Sudan, isyancılara karşı mücadeleye destek için KDC\'ye 750 asker gönderecek

Güney Sudan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne (KDC), isyancılara karşı mücadelede hükümete destek için 750 asker göndereceğini açıkladı.

01.12.2022 18:29  Güncelleme: 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Sudan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne (KDC), isyancılara karşı mücadelede hükümete destek için 750 asker göndereceğini açıkladı.

Güney Sudan merkezli Radyo Miraya'nın haberine göre, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, bölgesel istikrar ve barışı sağlamak için KDC'ye destek verdiklerini belirtti.

Mayardit, KDC'ye Güney Sudanlı 750 askerin yakında gönderileceği bilgisini paylaşarak "Askerler, yakın zaman içinde KDC'nin kuzey bölgesindeki güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacak." ifadesini kullandı.

Daha önce Uganda ve Burundi de KDC'de istikrarın sağlanması amacıyla bölgeye asker göndermişti.

KDC'nin doğusunda isyancılarla mücadeleye destek için KDC, Burundi ve Uganda orduları Kasım 2021'den bu yana ortak operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yıldır altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor. Silahlı grupların saldırılarında binlerce sivil yaşamını yitirdi.

Çatışmaların sonlanması amacıyla KDC hükümeti ile silahlı gruplar arasında ertelenen barış görüşmeleri için taraflar, 28 Kasım'da Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir araya gelmişti.

Görüşmelerde, KDC hükümetinin karşısında hangi silahlı grupların katıldığına dair açıklama yapılmazken, 23 Mart Hareketi (M23) isimli isyancı grup, ele geçirdiği bölgelerden çekilmediği için görüşmelere çağrılmamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Sudan, isyancılara karşı mücadeleye destek için KDC'ye 750 asker gönderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement