Güneydoğu Anadolu'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Anadolu'da 23 Nisan Coşkusu

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde coşkulu törenlerle kutlandı.

23.04.2018 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde coşkulu törenlerle kutlandı.

Siirt'te, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Ardından Siirt Atatürk Stadyumu'nda devam eden törenlere Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dildaş, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni ile izlendi. Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle eğitimlerini Siirt'te sürdüren Suriyeli öğrencilerin okudukları barış şarkıları büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından, şiir, kompozisyon ve resim sergisinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tören sona erdi.

ÇOCUKLARDAN 'SIFIR ATIK' DEFİLESİ

Batman'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı farklı gösterilerle kutlandı. Atatürk Parkı'ndaki kutlamaya Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 14'üncü Hava Üs Komutanı Albay Coşkun Uçarcılar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kamu kurumlarının yöneticileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösteriyle başlayan etkinlikte, horon oynayıp halay çeken folklor ekiplerine vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Sıcak havada vatandaşlar kendilerine kartonlardan gölgelik yaparak güneşten korundu. 'Sıfır Atık Defilesi'nde atık malzemelerden yapılan kostümleri sergileyen Batman DSİ Anaokulu öğrencileri alkış yağmuruna tutuldu. Atık karton, kağıt, pet şişe ve CD'lerden yaklaşık 1 haftada hazırlanan kostümleri sergileyen minik öğrencilerin gösterisi, büyük beğeni topladı. Etkinlikler, müzikli gösteriyle son buldu.

ŞIRNAK VALİSİ AKTAŞ HALAY ÇEKTİ

Şırnak'taki 23 Nisan kutlama etkinlikleri Valilik bahçesinde bulanan Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başladı. Şehir Stadı'nda devam eden programa, Vali Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu, şarkılar söyledi. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü folklor ekibi, davul zurna eşliğinde halay çekti. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu  ve vatandaşlar da folklor ekibi ile birlikte halay çekti.

TUNCELİ'DE 23 NİSAN'A YOĞUN KATILIM

Tunceli'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı. Daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam eden törene Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Vedat Çolak, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Stadyumu'ndaki kutlamalarda, öğrenciler dans ve folklor gösterileri yaptı, bando takımı çeşitli eserleri seslendirdi, çocuklar günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Tribünlerde oturan yüzlerce vatandaş kutlama alanına girerek, gösteri yapan çocukları yakından izledi. Törenler, uçurtma gösterileri ile sona erdi.

BİNGÖL'DE 23 NİSAN COŞKUSU

Bingöl'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu'nda devam eden programa Vali Ali Mantı, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi. Daha sonra 23 Nisan konulu şiirlerin okunduğu etkinlikte, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan jimnastik gösterilerinin sergilendiği törenler, yöresel halk oyunlarının ardından sona erdi.

MARDİN'DE 23 NİSAN KUTLAMALARI

Mardin'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni, Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kutlamalar daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti. Törene, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değindi. Çocukların şiirler okuduğu, halk oyunları ve semazen ekiplerinin gösteri yaptığı törende, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Anadolu'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te Uyuşturucu İle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı
    17:14 Karabük'te Uyuşturucu İle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı

    Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, uyuşturucu ticaretini önlemek amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, şüphe üzerine durdurulan O.A.'nın üst aramasında 43,37 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, projenin sürülerdeki akrabalığı önlemek ve verim artışı sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

  • Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor
    17:14 Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen 'İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü' imza törenine katıldı. Protokol kapsamında Eskişehir'deki lise düzeyi okullarda öğrencilere ilk yardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitimler, okulların konferans salonlarında gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu
    17:09 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak üniversitede kitap okuma etkinliklerinin yaygınlaştırılacağını ve kampüslerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

  • Otomobille çarpışan motosiklet yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
    17:09 Otomobille çarpışan motosiklet yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan motosiklet savrularak kaldırımda yürüyen bir kadın ve çocuğuna çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve yaralanan anne ile çocuk hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.


Advertisement